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고구마 맛탕 만들기[ Deep-fried Sugar  Glazed Sweet Potato Wedges ]



어린시절, 간식으로 곧잘 해먹었던 고구마맛탕입니다. 겉은 바삭하고 속은 촉촉하게 맛있게 만드는 방법을 공유합니다.




 



고구마 500g, 설탕 6Ts, 식용유 2Ts, 식용유, 검정깨, 소금





만들기 


  


1. 고구마의 껍질을 벗겨 적당한 크기로 잘라줍니다.

 



2. 5분간 물에 담가 고구마 전분기를 뺀후 체에 받쳐 물기를 제거합니다.

 



3. 약간의 소금을 넣고 고루 섞어줍니다.




4. 팬에 식용유를 넉넉히 붓고 중약불에서 서서히 앞뒤가 노릇하게 구워주세요.


 


5. 키친 타올에 올려 여분의 기름기를 빼줍니다.




6. 마른팬에 설탕을 넣고 약불에서 서서히 갈색이 나오도록 녹여 줍니다.




7. 고구마를 굽고 남은 식용유를 넣고 팬을 이리저리 돌려가며 섞어주세요.


 


8. 고구마를 넣고 약불에서 설탕 시럽을 고루게 무쳐줍니다.


 


9. 시럽이 굳어가며 실이 생기면 용기에 서로 붙지 않게 떼어 놓습니다.


 

10. 검정깨를 살짝 뿌려주세요.





  [English Recipe]



When I was young, I often ate sweet Sugar  Glazed Sweet Potato Wedges as a snack. We share how to make it crispy on the outside and moist on the inside.




 Ingredient



500g of sweet potato, 6Ts of Sugar, 2Ts of cooking oil, Cooking oil, Black Sesame, salt




  Recipe




1. Peel the sweet potatoes and cut them into appropriate sizes.

 


2. Remove the sweet potato starch from the water for 5 minutes and sieve the water out.



3. Add a little salt and mix well.



4. Pour enough cooking oil into the pan and cook over medium heat until golden brown.

 


5. Put it on a kitchen towel to drain off the extra fat.


 

6. Place sugar in a dry pan and melt gently to brown.

 


7.Grill sweet potatoes and stir in remaining cooking oil and stir in pan.

 


8. Add sweet potato and over low heat mix sugar syrup.



9. If syrup hardens and threads form, separate them so that they do not stick to each other.


 

10. Lightly sprinkle with black sesame.




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