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수원왕갈비 통닭 [Kalbi_chicken]



지금까지 이런맛은 없었다. 이것은 통닭인가 갈비인가. 극한직업 수원왕갈비통닭 레시피를 공식SNS에서 공개한 그 방식 그대로 따라 만들어보았습니다. 정말 맛있네요. 가족들 모두 맛집 될만하다는 평이었습니다. 궁금하시다면 오늘 바로 시도해보세요.



 




생닭 1마리, 튀김가루 1.5컵, 물 1.5컵, 우유 200ml, 후추 톡톡, 튀김가루, 식용유 적당량.


왕갈비 소스 : 간장 300ml, 설탕 260g, 미원 5g, 후추10g, 물엿 15ml, 식용유 30ml, 참기름 20ml, 칠리시즈닝 13g, 다진 양파 175g, 간마늘 75g, 콜라 125g, 


+저희는 소스 레시피를 절반으로 계량하여 사용하였습니다.

 왕갈비 소스 : 간장 150ml, 설탕  130g, 미원 2.5g, 후추 5g, 물엿  7.5ml, 식용유 15ml, 참기름 10ml, 칠리시즈닝 6.5g, 다진 양파 90g, 간마늘 40g, 콜라 60g



만들기 




1. 생닭을 씻은 후 우유에 30분간 재워 주세요.

 


2. 우유를 따라버리고 튀김가루 1.5컵과 물을 넣고 버무려줍니다. 

 


3. 닭에 튀김가루를 무쳐주세요.

 

 

4. 기름에 튀김 옷을 조금 떨어뜨려 3초 후 떠오르면 튀김 옷을 입힌 닭을 넣고 튀겨줍니다.

 


5. 7분간 튀겨주세요.

 


6. 다시한번 2분간 튀겨줍니다.



7. 양파를 잘게 다져줍니다.

 


8. 팬에 식용유를 두르고 다진마늘과 양파를 넣고 볶은 후 소스 재료들을 넣고 3분간 끓여줍니다.

 


9. 튀긴닭을 넣고 버무려줍니다.




  [English Recipe]



There has been no such taste so far. Is this chicken or ribs? The recipe for the extreme job, Suwon Wanggalbi chicken, was revealed on the official SNS, and we made it just as it. It's really delicious. The whole family was said to be a good restaurant. If you're curious, try today.



 Ingredient



1 Chicken, 1.5 Cup of frying powder, 1.5 Cup of Water, 200ml of Milk, Pepper, Frying Powder, Cooking oil


300ml of soy sauce, 260g of sugar,  5g of Seasoning, 10g of pepper, 15ml of starch syrup, 30ml of Cooking Oil, 20ml of Sessame oil, 13g of chili Seasoning, 175g of Chopped Onion, 75g of Grined Garlic, 125g of Coke



+Kim Sang-gung's recipe uses one-half of this Sauce Ingredient.

150ml of soy sauce, 130g of sugar,  2.5g of Seasoning, 5g of pepper, 7.5ml of starch syrup, 15ml of Cooking Oil, 10ml of Sessame oil, 6.5g of chili Seasoning, 90g of Chopped Onion, 40g of Grined Garlic, 60g of Coke




  Recipe




1. Wash chicken and marinate in milk for 30 minutes.



2. Drain the milk and mix with 1.5 cups of frying powder and water.



3. Mix the fried chicken with the Frying Powder.



4. Drop a bit of fried dough into the oil and fry the fried chicken when it floating after 3 seconds.



5. Fry 7 minutes.



6. Fry again for 2 minutes.



7. Chop the onions into small pieces.



8. Grease a pan with cooking oil, stir-fry minced garlic and onion, then add the sauce ingredients and boil for 3 minutes.



9. Add fried chicken and mix in sauce.

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