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수미네 닭한마리, 간장 찜닭[Braised Spicy Chicken with Vegetables] 만들어보기
KAYA_0316 2019. 1. 22. 10:00간장 찜닭[Braised Spicy Chicken with Vegetables]
찜닭하면 아무래도 어려울것 같은 느낌이 드는데, 최근 수미네 반찬에서 나온 요리만 봐도 너무 쉽더라구요. 누구나 할 수 있는 수미네 찜닭 레시피 한번 따라해보았습니다. 오늘 저녁메뉴로 강력추천드려요.
재료
닭 12호, 감자 2개, 건고추 1개, 홍고추 1개, 청양고추 2개, 다시마 불린거3장, 올리브유
양념장 : 양조간장 4큰술, 국간장 1큰술, 진간장 1큰술, 매실청 1/2큰술, 다진마늘 1큰술, 설탕 3작은술, 물 500ml, 물 3Ts, 후추
만들기
1. 닭을 씻은 후 기름진 부분을 제거해주세요.
2. 양념이 잘 배이도록 등부분에 칼집을 내어주세요.
3. 감자를 반으로 잘라주세요.
4. 물 500ml에 양조간장 4큰술, 후추, 국간장, 매실청, 다진마늘, 설탕을 넣고 섞어줍니다.
5. 냄비에 올리브유를 뿌리고 닭을 앞뒤로 살짝 구워줍니다.
6. 감자, 건고추, 청양고추, 홍고추, 불린 다시마를 넣고 물 3Ts를 냄비 한켠에 넣어주세요.
7. 양념장을 붓고 닭 위면에 진간장 1큰술을 입혀준 후 뚜껑을 닫아줍니다.
8. 중약불에서 30분간 익혀줍니다.
9. 간장 양념을 끼얹어준 후 5~10분간 조려줍니다.
[English Recipe]
When we heard about Braised Spicy Chicken with the vegetable recipe, it feels like it's going to be difficult. But It's too easy just to see the dish from Sumi's recent side dish. Everyone can do this. I've imitated Sumi's Braised Spicy Chicken recipe. I'd like to recommend this evening's menu.
Ingredient
12 size Chicken, 2 Potatoes, 1 Dried Pepper, 1 Red Pepper, 2 Cheongyang Pepper, 3 Kelps, Olive oil
4Ts of brewed soy sauce, 1 Ts of Korean style soy sauce, 1 nicely aged soy sauce, Half Ts of plum syup, 1Ts of Chopped garlic, 3ts of Sugar, 500ml of water, 3Ts of water, Pepper
Recipe
1. Wash the chicken and remove the oily parts.
2. Place a cut on the back to allow the seasoning to permeate.
3. Cut the potatoes in half.
4. Put 4 tablespoons of the brewery soy sauce, pepper, soy sauce, plum syrup, chopped garlic, and sugar in 500ml of water and mix them.
5. Sprinkle olive oil in a pot and lightly bake the chicken back and forth.
6. Add potatoes, dried peppers, cheong-yang peppers, red peppers, and macerated kelp, then add 3Ts of water to a pot.
7. Pour in the marinade and coat the chicken with 1 tablespoon of soy sauce and then close the lid.
8. Cook over medium-low heat for 30 minutes.
9. Sprinkle with soy sauce and cook for 5 to 10 minutes.
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