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땅콩버터 진미채 볶음 [Peanut Butter Stir-fried Dried Squid]
오늘은 고소하고 달콤한 땅콩버터 진미채 볶음을 만들어 보겠습니다. 진미채에 버터와 땅콩버터를 더해 부드럽고 고소한 맛을 느낄 수 있는 간단한 반찬입니다. 중독성 있는 맛으로 밥반찬으로도 좋고, 간식으로도 즐기기 좋은 메뉴입니다.
재료
진미채 180g, 버터 10g, 땅콩버터 1큰술, 다진 마늘 1큰술, 요리당 약간 (또는 올리고당), 소금 약간, 검정깨 약간
만들기
1. 진미채를 물에 헹군 후 물기를 꼭 짜주세요.
2. 진미채를 먹기 좋은 크기로 잘라주세요.
3. 마른 팬에서 진미채의 수분을 적당히 제거해 주세요.
4. 중불에서 진미채를 볶아주세요.
5. 다진 마늘, 땅콩버터, 버터를 넣고 잘 섞으며 볶아주세요.
6. 소금과 요리당(또는 올리고당)을 넣어 간을 맞춰주세요.
7. 마지막으로 검정깨를 뿌려 완성하세요.
[English Recipe]
Today, we’re making a delicious and savory Peanut Butter Stir-fried Dried Squid. This simple dish combines the chewy texture of dried squid with the rich flavor of butter and peanut butter, making it a perfect side dish or snack. Its irresistible taste pairs well with rice or can be enjoyed on its own.
Ingredient
180g dried squid, 10g butter ,1 tablespoon peanut butter, 1 tablespoon minced garlic, A bit of cooking syrup (or oligosaccharide), A pinch of salt, A bit of black sesame seeds
Making
1. Rinse the dried squid in water, then squeeze out the excess moisture.
2. Cut the dried squid into bite-sized pieces.
3. In a dry pan, remove some of the moisture from the dried squid by lightly heating it.
4. Stir-fry the dried squid over medium heat.
5. Add minced garlic, peanut butter, and butter, and stir-fry until everything is well combined.
6. Season with a pinch of salt and cooking syrup (or oligosaccharide) to taste.
7. Sprinkle black sesame seeds on top to finish.
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