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라이스페이퍼로 만드는 간단 김부각(Rice Paper Seaweed Crisps)
바삭바삭한 식감이 매력적인 이 간식은 라이스페이퍼와 김을 사용하여 만들며, 준비 과정이 매우 간단해서 누구나 쉽게 도전할 수 있어요. 라이스페이퍼 김부각은 고소한 김의 맛과 라이스페이퍼의 바삭함이 조화롭게 어우러진 간식으로, 맥주나 음료수와 함께 즐기기에도 좋습니다. 또한, 집에 있는 기본 재료들로 간단히 만들 수 있답니다!
재료
김 4장, 라이스페이퍼 7장, 물 1컵, 맛술 1Tbs, 참치액젓 1Tbs, 식용유, 참깨
만들기
1. 라이스페이퍼를 김에 맞게 잘라주세요.
2. 물, 맛술, 참치액젓을 넣고 섞어주세요.
3. 김 위에 참깨를 뿌려주세요.
4. 라이스페이퍼를 물에 적신 후 김위에 얹어주세요.
5. 채반에 말려주세요.
6. 중간에 앞 뒤를 바꾸어 말려주세요.
7. 적당한 크기로 잘라주세요.
8. 180˚기름에서 4초 내로 튀겨주세요.
9. 키친타올을 이용하여 여분의 기름을 제거해주세요.
[English Recipe]
This snack, with its crispy texture, is made using rice paper and seaweed, and the preparation process is so simple that anyone can easily give it a try. Rice Paper Seaweed Crisps are a delightful snack where the savory taste of seaweed and the crispiness of rice paper come together harmoniously. It’s great to enjoy with beer or soft drinks. Moreover, it can be quickly made with basic ingredients you have at home!
Ingredient
4 sheets of Seaweed (Nori), 7 sheets of Rice Paper, 1 cup of Water, 1 Tbs of Cooking Wine, 1 Tbs of Tuna Fish Sauce, Cooking Oil, Sesame Seeds
Making
1. Cut the rice paper to the size of the seaweed sheets.
2. Mix water, cooking wine, and tuna fish sauce together.
3. Sprinkle sesame seeds over the seaweed sheets.
4. Soak the rice paper in the water mixture briefly, then place it on top of the seaweed.
5. Allow it to dry on a rack.
6. Halfway through, flip them over to dry evenly.
7. Cut into bite-sized pieces.
8. Fry in oil heated to 180°C for about 4 seconds.
9. Use kitchen towels to absorb any excess oil.
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