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김치우동[Kimchi Udon]
추운 겨울날에는 따끈한 어묵국과 짭짤하면서도 맛있는 김치찌개, 속을 부드럽게 덥혀주는 우동 한 그릇 등의 요리가 자주 생각나는데요.오늘은 이 세가지를 다 합친 요리를 올려볼게요!
재료
김치 1컵, 우동사리 2개, 물 1L, 육수 5컵, 어묵탕용 어묵 360g, 꼬치어묵 3개, 무 60g, 맛간장 3/4Tbs, 쯔유 1Tbs, 고춧가루 1Tbs, 다진마늘 1Tbs, 설탕 1/2Tbs, 청양고추 1개, 파 반개, 식용유, 다시마, 다시팩 1개, 표고버섯 2개
만들기
1. 무와 표고버섯을 적당한 크기로 썰어주세요.
2. 김치의 소를 제거해주세요.
3. 김치를 적당한 크기로 썰어주세요.
4. 물 , 무, 다시마, 다시팩을 넣고 끓여주세요.
5. 끓기 시작 약불로 줄이고 10분 뒤 다시마를 꺼내주세요.
6. 육수가 잘 우러나도록 10분간 더 끓여주세요.
7. 재료를 건져주세요.
8. 냄비에 식용유와 다진마늘, 김치썬것을 넣고 살짝 볶아주세요.
9. 쯔유, 고춧가루 , 설탕을 넣고 살짝 볶아주세요.
10. 육수를 붓고 끓기 시작하면 우동면, 어묵을 넣고 끓여주세요.
11. 김치우동이 끓기 시작하면 표고버섯과 맛간장을 넣고 한소끔 끓여주세요.
12. 꼬치어묵은 중간 중간 뒤적여 육수간이 배에게 해주세요.
13. 청양고추와 대파를 넣고 한 소끔 끓여주세요.
14. 기호에 맞게 간을 가감해주세요.
[English Recipe]
On cold winter days, I often find myself craving warm fish cake soup, savory and delicious kimchi stew, and a bowl of udon that gently warms you from the inside. Today, I'll be sharing a recipe that combines all three of these dishes!
Ingredient
1 cup of kimchi, 2 packs of udon noodles, 1L of water, 5 cups of broth, 360g of fish cakes for soup,
3 skewered fish cakes, 60g of radish, 3/4 Tbs of flavored soy sauce, 1 Tbs of tsuyu (Japanese soy sauce), 1 Tbs of red pepper powder, 1 Tbs of minced garlic, 1/2 Tbs of sugar, 1 green chili pepper, Half a bunch of green onions, Cooking oil, Kelp (dashi), 1 dashi pack, 2 pieces of shiitake mushrooms,
Making
1. Slice the radish and mushrooms into appropriate sizes.
2. Remove the stuffing from the kimchi.
3. Cut the kimchi into appropriate sizes.
4. In a pot, add water, radish, kelp, and a dashi pack and bring to a boil.
5. Once boiling, reduce to low heat and after 10 minutes, remove the kelp.
6. Continue boiling for another 10 minutes to develop a rich broth.
7. Strain out the ingredients.
8. In a pot, lightly fry the minced garlic and kimchi in cooking oil.
9. Add tsuyu, red pepper powder, and sugar, and fry lightly.
10. Pour the broth and when it starts to boil, add the udon noodles and fish cakes.
11. Once the kimchi udon begins to boil, add the mushrooms and flavored soy sauce, and boil briefly.
12. Stir the skewered fish cakes occasionally to ensure they absorb the flavors of the broth.
13. Add green chili pepper and green onions, and boil briefly.
14. Adjust the seasoning to taste.
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