티스토리 뷰
에어프라이어 삼겹살 통구이[Whole Roasted Pork Belly]
에어프라이어에 여러 요리를 만들어 먹지만, 가족들이 가장 좋아하는건 아무래도 에어프라이어 삼겹살 통구이인것 같아요. 카레가루와 사과즙등을 이용하면 더 깔끔하고 풍미있는 삼겹살 통구이를 드실 수 있답니다.
재료
통삼겹 500g × 2, 카레가루 3Tbs, 사과즙, 사과 반개, 마늘 15개, 당근 반 개, 올리브유 2Tbs, 후추 약간, 생강가루 약간
만들기
1. 사과를 강판에 갈아 즙을 내어주세요.
2. 카레가루, 사과즙, 생강가루, 후추, 올리브유를 넣고 섞어주세요.
3. 삼겹살 비계 부분에 칼집을 넣어주세요.
4. 카레소스를 골고루 발라주세요.
5. 냉장고에 1일정도 숙성시켜주세요.
6. 팬에 유산지를 깔고 삼겹살, 마늘 당근을 올려주세요.
7. 220˚ 에어프라이어에서 10분간 구워주세요.
8. 삼겹살을 뒤집어서 220˚에서 10분간 구워주세요.
9. 유산지를 덮고 170˚에서 30분간 구워주세요.
[English Recipe]
I've made various dishes in the air fryer, but the family favorite seems to be the air fryer whole roasted pork belly. Using curry powder and apple juice can make the pork belly roast cleaner and more flavorful.
Ingredient
500g of pork belly × 2, 3 Tbs of curry powder, Apple juice, half an apple,15 cloves of garlic, Half a carrot, 2 Tbs of olive oil, A pinch of black pepper, A pinch of ginger powder
Making
1. Grate the apple and extract the juice.
2. Mix the curry powder, apple juice, ginger powder, black pepper, and olive oil.
3. Score the fat side of the pork belly.
4. Evenly spread the curry sauce over the pork belly.
5. Let it marinate in the refrigerator for about a day.
6. Place parchment paper in a pan and add the pork belly, garlic, and carrot.
7. Bake in an air fryer at 220˚C for 10 minutes.
8. Flip the pork belly and continue to bake at 220˚C for another 10 minutes.
9. Cover with parchment paper and bake at 170˚C for 30 minutes.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
굴국밥[Oyster Rice Soup] 레시피 (0) | 2024.01.11 |
---|---|
김치우동[Kimchi Udon] 레시피 (1) | 2024.01.06 |
고추잡채[Stir-fried chili peppers and beef] 만들기 (1) | 2023.12.14 |
김치 돈까스 나베/전골 [Kimchi Pork Cutlet Hot Pot] 만들기 (0) | 2023.11.30 |
원팬 계란볶음밥 [One-Pan Egg Fried Rice] 만들기 (1) | 2023.11.23 |