티스토리 뷰

옥수수튀김 (Fried Corn)

 

캔 옥수수만 있으면 쉽게 만들 수 있는 간단한 간식입니다! 옥수수의 물기를 빼고 전분을 묻혀 기름에 튀기듯이 볶는 음식이에요.

 

재료   


캔 옥수수 200g, 전분가루 1&1/2Tbs, 식용유, 나초, 나초치즈 1&1/2Tbs, 스리라차소스 1 /2Tbs

만들기


1. 캔옥수수의 물기를 제거해주세요.


2. 나초 치즈와 스리랑카 소스를 섞어주세요.


3. 캔 옥수수에 전분가루를 넣고 섞어주세요.


4. 팬에 식용유를 넉넉히 두르고 달구어주세요.


5. 중약불에서 뒤적여 가며 약 6분간 튀겨주세요.


6. 키친타올 위에 얹고 여분의 기름을 제거해주세요.


7. 나초치즈와  나초치즈 + 스리랑카 섞은 것을 올려주세요.


8. 낫초를 부수어 얹어 주세요.

 

[English Recipe]

It's a simple snack you can easily make with just canned corn! After draining the corn, coat it with starch and cook it in oil, almost like frying

 

Ingredient

 

Canned corn 200g, Cornstarch 1&1/2Tbs, Cooking oil, Nacho, Nacho cheese sauce 1&1/2Tbs, Sriracha sauce 1/2Tbs

 

Making


1. Drain the canned corn.
  
2. Mix the nacho cheese and Sriracha sauce together.
  
3. Add cornstarch to the canned corn and mix well.
  
4. Generously oil a pan and preheat it.
  
5. Fry on medium-low heat, stirring occasionally, for about 6 minutes.
  
6. Place the fried corn on kitchen paper to remove excess oil.
  
7. Top with nacho cheese and the mixture of nacho cheese and Sriracha.
  
8. Crush the nachos and sprinkle on top.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/12   »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
글 보관함