티스토리 뷰
버터감자구이(Grilled Potato)
편스토랑 보다가 너무 쉽고 맛있어보여서 도전해봤는데요, 정말 휴게소 알감자가 기억이 나지도 않을 정도로 맛있습니다. 버터향이 감자 깊숙히 배이고, 설탕의 단맛과 버터 단맛이 깊이 퍼지는 아주 맛있고 훌륭한 레시피에요.
재료
감자 6개, 버터 40g, 소금 1 티스푼, 물 1컵, 설탕 2Tbs
만들기
1. 감자의 껍질을 벗겨주세요.
2. 반으로 잘라주세요.
3. 달궈진 팬에 감자의 단면이 밑으로 가도록 넣어주세요.
4. 물을 부어주세요.
5. 물이 끓으면 중불로 줄여주세요.
6. 뚜껑을 덮고 7분간 삶아주세요.
7. 버터를 넣고 약불로 줄여주세요.
8. 감자에 버터가 묻도록 뒤적여주세요.
9. 설탕을 뿌려주세요.
10. 감자에 설탕이 고루 묻도록 뒤적여주세요.
11. 뚜껑을 덮고 10분간 익혀주세요.
12. 3분 간격 중간 중간 뒤적여주세요.
[English Recipe]
I tried it because it looked so easy and delicious while watching it with Pyeonstorang, and it was so delicious that I couldn't even remember the potatoes at the rest area. It's a very delicious and wonderful recipe with a deep buttery scent and sweet sugar and butter flavor.
Ingredient
6 potatoes, 40g butter, 1 teaspoon of salt, 1 cup of water, 2Tbs sugar
Making
1. Peel the potatoes.
2. Cut it in half, please.
3. Place potato side down in a heated pan.
4. Pour in the water.
5. When the water boils, reduce it to medium.
6. Cover and simmer for 7 minutes.
7. Add butter and turn it down to low heat.
8. Stir the potatoes so that they are covered with butter.
9. Sprinkle with sugar.
10. Grind potatoes evenly with sugar.
11. Cover and cook for 10 minutes.
12. Turn it around at intervals of 3 minutes.
'김상궁의 다과상 레시피' 카테고리의 다른 글
보리술빵(Makgeolli Barley Bread) 전기밥솥으로 쉽게 만드는 법 (1) | 2023.08.27 |
---|---|
메추리알 어묵볶이(Stir Fried fish cake with quail eggs) 만들기 (0) | 2023.07.11 |
레몬청(Lemon Cheong) 레시피 (0) | 2023.04.27 |
간식 추천, 사과토스트 만들기! (0) | 2023.03.26 |
뒤집어진 사과파이. 타르트타탕(Tart Tatin)만들기 (0) | 2023.01.29 |