티스토리 뷰
묵은지참치김밥(ripened kimchi gimbap)
묵은지의 새콤함과 참치와 마요네즈의 고소함, 여러 재료들이 섞여 맛있는 묵은지참치김밥이에요!
재료
묵은지 3쪽, 밥 1공기반, 계란 2개, 김 2장, 참치 150g, 마요네즈 2&1/2Tbs, 소금 약간, 후추 약간, 설탕 1/2Tbs, 참기름, 식초 1Tbs, 매실청 1Tbs, 깻잎, 햄 2줄, 맛살, 당근 1/4개
만들기
1. 묵은지를 살짝 헹구어 꼭 짜 주세요,
2. 적당한 크기로 썰어주세요.
3. 소금 약간, 식초, 설탕, 매실청을 넣고 10분간 재워주세요.
4. 계란에 소금약간을 넣고 풀어주세요.
5. 식용유를 두른 팬에 지단을 부쳐주세요.
6. 채를 썰어주세요.
7. 당근을 채를 썰어주세요.
8. 식용유를 붓고 당근에 소금 약간을 넣고 볶아주세요
9. 살짝 볶아주세요.
10. 햄을 구워주세요.
11. 참치를 체에 받쳐 기름을 빼주세요.
12. 참치에 마요네즈, 후추를 넣고 섞어주세요.
13. 밥에 소금약간과 참기름을 넣고 섞어주세요.
14. 김위에 적당양의 밥을 얇게 펴주세요.
15. 김 끝부분의 1.5cm정도 여분을 남겨주세요.
16. 적당량의 재료를 차례대로 올려주세요.
17. 김밥을 말아주세요.
18. 참기름을 발라주세요.
19. 적당한 크기로 썰어주세요.
[English Recipe]
It's a delicious ripened tuna gimbap with the sourness of ripened kimchi, the savory taste of tuna and mayonnaise, and various ingredients!
Ingredient
3 pieces of ripe kimchi, 1 and a half bowls of rice, 2 eggs, 2 sheets of seaweed, 150g of tuna, 2&1/2Tbs of mayonnaise, a little salt, a little pepper, 1/2Tbs of sugar, sesame oil, 1Tbs of vinegar, 1Tbs of plum syrup, sesame leaves, ham, crab meat, 1/4 carrots
Making
1. Rinse the ripe kimchi slightly and squeeze it,
2. Cut it into appropriate sizes.
3. Add a little salt, vinegar, sugar, and plum extract and marinate for 10 minutes.
4. Add a little salt to the egg and beat it.
5. Fry the egg garnished in a pan.
6. Chop the shreds.
7. Shred the carrots.
8. Pour cooking oil and stir-fry carrots with a little salt
9. Stir-fry it slightly.
10. Grill the ham.
11. Sift the tuna and drain the oil.
12. Add mayonnaise and pepper to tuna and mix.
13. Add a little salt and sesame oil to the rice and mix.
14. Spread the right amount of rice on the seaweed.
15. Leave an extra 1.5cm at the end of the seaweed.
16. Put the right amount of ingredients one by one.
17. Roll up the kimbap.
18. Apply sesame oil.
19. Cut it into appropriate sizes.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
담백한 닭개장(Yukgaejang With chiken) 끓이는 법 (0) | 2023.05.06 |
---|---|
연근샐러드(Rotus Root Salad) 만드는 법! (0) | 2023.04.20 |
냉동치킨으로 치킨덮밥(Chiken Don) 만들기! (0) | 2023.04.03 |
땡초감태김밥 (Gamtae Gimbap) 만드는 법 (0) | 2023.03.18 |
바싹불고기 (Grilled Bulgogi) 만드는 법 (0) | 2023.03.10 |