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닭계장(Yukgaejang With chiken)
소고기와 달리 닭을 사용하여 만든 육개장은, 깔끔하면서도 얼큰한 맛이 매력적인 것 같아요. 육개장과는 달리 좀 덜 부대끼기도 하구요! 각각 다른 맛이 있는 것 같습니다.
재료
닭 500g × 2, 물 2.4 L, 생강가루 약간, 닭육수 1.4L, 물 700ml, 고사리 300g, 숙주나물 200g, 느타리버섯 200g, 대파 3개, 맛간장 3&1/2Tbs, 소금 1/2Tbs, 고운 고춧가루 7Tbs, 다진마늘 3Tbs, 청양고추 2개, 식용유, 다시마
만들기
1. 닭의 목부분과 기름등을 제거해주세요.
2. 생강가루를 넣은 물이 끓으면 닭을 넣어주세요.
3. 끓기 시작하면 2분간 끓여주세요.
4. 닭을 건져주세요.
5. 물 2.4 L에 닭을 넣고 끓여주세요.
6. 끓기 시작하면 중불에서 30분간 끓여주세요.
7. 닭을 건져 살을 발라내주세요.
8. 육수를 식힌 뒤 기름을 제거해주세요.
9. 고사리, 대파를 적당한 크기로 잘라주세요.
10. 느타리버섯을 다듬어주세요.
11. 식용유, 다진마늘 대파를 넣고 살짝 볶아주세요.
12. 고사리, 맛간장, 고운 고춧가루를 넣고 살짝 볶아주세요.
13. 육수와 물700ml 를 부어주세요.
14. 다시마를 넣어주세요.
15. 끓기 시작하면 중불에서 7분간 끓여주세요.
16. 다시마를 꺼내어주세요.
17. 닭고기를 넣고 5분간 끓여주세요.
18. 느타리버섯과 숙주나물, 청양고추, 소금을 넣고 한소끔 끓여주세요.
19. 기호에 맞게 간을 해주세요.
[English Recipe]
Unlike beef, I think Yukgaejang made with chicken is attractive because it has a clean and spicy taste. Unlike Yukgaejang, it's a little less chewy! I think each one has a different taste.
Ingredient
500g of chicken × 2, 2.4L of water, a little ginger powder, 1.4L of chicken stock, 700ml of water, 300g bracken, 200g of bean sprouts, 200g of oyster mushrooms, 3 green onions, 3& 1/2Tbs of seasoned soy sauce, salt 1/2Tbs, fine pepper furniture 7Tbs, minced garlic 3Tbs, 2 Cheongyang peppers, cooking oil, kelp
Making
1. Remove the chicken's neck and oil.
2. When the water with ginger powder boils, add the chicken.
3. Bring to a boil for 2 minutes when it starts to boil.
4. Take out the chicken.
5. Put chicken in 2.4L water and bring to a boil.
6. Bring to a boil over medium heat for 30 minutes.
7. Remove the chicken and remove the flesh.
8. Cool the stock and remove the oil.
9. Cut bracken and green onions into appropriate sizes.
10. Trim oyster mushrooms.
11. Add cooking oil and minced garlic green onion and stir-fry slightly.
12. Add bracken, soy sauce, and fine red pepper powder and stir-fry slightly.
13. Pour the broth and 700ml of water.
14. Add kelp, please.
15. Bring to a boil over medium heat for 7 minutes.
16. Take out the kelp.
17. Add chicken and simmer for 5 minutes.
18. Add oyster mushroom, bean sprouts, cheongyang red pepper, and salt and bring to a boil.
19. Season to taste.
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