티스토리 뷰
치킨덮밥(Chiken Don)
냉동식품을 이용해서 간단히 외식하는 것처럼 만들어 먹을 수가 있어요! 저는 집에 있는 냉동치킨을 에어프라이어에 데워 치킨덮밥을 만들어 먹었습니다. 샐러드 야채를 추가해서 깔끔한 맛을 더했어요~
재료
냉동치킨 150g, 밥 1공기, 계란 1개, 샐러드용 야채, 김가루, 마요네즈, 양파 반 개, 다진마늘 1Tbs, 쯔유 1/4컵, 물 1컵, 후추, 대파, 소금약간
만들기
1. 냉동치킨을 에어프라이어기에서 익혀주세요.
2. 앞 뒤로 13분간 익혀주세요.
3. 양파와 대파, 다진마늘, 물을 넣고 끓여주세요.
4. 끓기 시작하면 쯔유를 넣어주세요.
5. 1~2분간 끓여주세요.
6. 기호에 맞게 간을 추가해 주세요.
7. 계란을 풀어 부어주세요.
8. 휘젓지 말아주세요.
9. 계란이 2/3정도 익으면 불을 꺼주세요.
10. 밥위에 소스를 얹어주세요.
11. 야채와 닭다리구운것과 김가루를 얹어주세요.
12. 마요네즈를 뿌려주세요.
[English Recipe]
You can make it like you're eating out simply using frozen food! I heated the frozen chicken at home in an air fryer and made chicken over rice. I added salad vegetables to add a clean taste.
Ingredient
150g frozen chicken, 1 bowl of rice, 1 egg, Salad vegetables, Sliced Seaweed, Mayonnaise, half an onion, 1Tbs of Minced garlic, 1/4 cup of tsuyu, 1 cup of water, Pepper, Green onion, a little bit of salt
Making
1. Cook the frozen chicken in an air fryer.
2. Cook for 13 minutes, front and back.
3. Add onions, green onions, minced garlic, and water and bring to a boil.
4. Add the tsuyu when it starts to boil.
5. Boil for 1 to 2 minutes.
6. Season it to your taste
7. Add the egg mixture
8. Don't stir it.
9. Turn off the heat when the eggs are 2/3 cooked.
10. Put the sauce on the rice.
11. Add vegetables, roasted chicken legs, and seaweed flakes.
12. Sprinkle with mayonnaise.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
연근샐러드(Rotus Root Salad) 만드는 법! (0) | 2023.04.20 |
---|---|
묵은지참치김밥(ripened kimchi gimbap) 만드는 법! (0) | 2023.04.11 |
땡초감태김밥 (Gamtae Gimbap) 만드는 법 (0) | 2023.03.18 |
바싹불고기 (Grilled Bulgogi) 만드는 법 (0) | 2023.03.10 |
편스토랑 류수영 초간단 프라이 멸치볶음(stir-fried anchovies) (0) | 2023.03.03 |