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카이막[Kaymak]
백종원의 스트리트푸드파이터를 본 이후부터 먹고싶었던 카이막. 원래는 우유의 지방을 응축하여 만드는 요리지만, 한국의 우유는 지방함량이 적어 카이막을 만들기에 부적합하다고 하더라구요. 대신 생크림을 추가하여 카이막 만들기에 도전해보았습니다!
재료
생크림 900ml, 우유 400ml, 꿀, 치아바타
만들기
1. 따뜻한(50°) 생크림을 휘핑해주세요.
2. 따뜻한( 50° ) 우유를 붓고 휘핑해주세요.
3. 12시간 동안 보온해주세요.
4. 뚜껑을 열고 전기밥솥에서 완전히 식혀주세요.
5. 냉장고에서 24시간 굳혀주세요.
6. 프라스틱 도구를 이용하여 카이막의 가장자리를 떼어주세요.
7. 적당한 크기로 잘라주세요.
8. 내솥이 상하지 않도록 주의해주세요.
9. 카이막을 안으로 말아주세요.
10. 여분의 우유를 제거해주세요.
11, 남은 우유는 리코타치즈나 라떼를 만들때 사용해주세요.
[English Recipe]
Kaymak, who wanted to eat after watching Baek Jongwon's Street Food Fighter. Originally, it is a dish made by condensing milk fat, but I heard that Korean milk is not suitable for making kaymak because of its low fat content. Instead, I added whipped cream to make kaymak!
Ingredient
900ml of whipped cream, 400ml of milk, honey, ciabatta
Recipe
1. Whip warm (50°) whipped cream.
2. Pour warm (50°) milk and whip.
3. Keep warm for 12 hours.
4. Uncover and cool completely in an electric rice cooker.
5. Let stand in the refrigerator for 24 hours.
6. Use plastic tools to remove the edges of the Kaymak.
7. Cut it into appropriate sizes.
8. Please be careful not to damage my pot.
9. Roll the camouflage inside.
10. Remove the extra milk.
11. Use leftover milk to make ricotta cheese or coffee.
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