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얼그레이 쉬폰 케이크(Earl Gray Chiffon Cake)
집에 있는 홍차 티백을 사용하여 만드는 얼그레이 쉬폰 케이크입니다. 쉬폰케이크는 주저앉지 않게 만드는 등 조리과정이 까다로워보이지만, 얼그레이 향이 물씬 풍기는 케이크를 먹고 있으면 모두 잊혀지는 기분이에요!
재료
얼그레이티 4g, 차가운물 10g, 우유 60g, 노른자 50g, 흰자 120g, 설탕 A 27g, 설탕 B 40 g, 소금 0.5g, 포도 씨 오일 60g, 중력분 22g, 박력분 45g, 베이킹파우더 2g
만들기
1. 홍차 티에 차가운 물과 따뜻한 우유를 부어주세요.
2. 30분간 우려내주세요.
3. 중력분과 박력분, 베이킹파우더를 넣고 체를 쳐주세요.
4. 홍차 물을 체에 걸러주세요.
5. 흰자를 약간 풀어주세요.
6. 흰자에 설탕 B를 나누어 넣어 가며 머랭을 만들어주세요.
7. 머랭이 완성되어 뿔이 생기면 저단에서 30초간 믹싱해주세요.
8. 계란노른자, 소금, 설탕 A를 넣고 믹싱하여 크림 화를 만들어주세요.
9. 포도 씨 오일 반을 넣고 믹싱해주세요.
10. 나머지 오일을 넣고 믹싱해주세요.
11. 홍차 물의 반을 넣고 섞어주세요.
12. 체친가루를 넣고 섞어주세요.
13. 나머지 홍차 물을 넣고 섞어주세요.
14. 머랭을 여러 번 나누어서 섞어주세요.
15 쉬폰틀에 분무기로 물을 약간 분무해주세요.
16. 재료를 쉬폰틀에 부어주세요.
17. 요지를 이용하여 반죽의 기포를 제거해주세요.
18. 170°로 예열된 오븐에서 30분간 구워주세요.
19. 오븐에서 꺼내자마자 뒤집어 식혀주세요.
20. 완전하게 식은 후 떼어주세요.
[English Recipe]
Earl gray chiffon cake made using home-made black tea tea bags. The chiffon cake looks complicated to cook, such as making it not sit down, but when you eat a cake that smells like Earl Gray, you feel like you're all forgotten!
Material
Earl Grey Tea 4g, Cold Water 10g, Milk 60g, Egg yolk 50g, White 120g, Sugar A 27g, Sugar B40g, Salt 0.5g, Grape Seed Oil 60g, plain flour 22g, Soft Powder 45g, Baking Powder 2g
Recipe
1. Pour cold water and warm milk into the tea.
2. Boil for 30 minutes.
3. Add plain powder, soft flour, and baking powder and sift.
4. Strain the tea water through a sieve.
5. Beat in the egg whites a little.
6. Divide sugar B into the whites and make meringue.
7. If the meringue is complete and the horn is formed, mix it on the bottom for 30 seconds.
8. Add egg yolk, salt, and sugar A and mix to make cream.
9. Add half of the grape seed oil and mix.
10. Add the rest of the oil and mix.
11. Add half of the tea water and mix.
12. Add the chechin powder and mix.
13. Add the rest of the tea water and mix.
14. Mix the meringue several times.
15 Spray a little water with a sprayer on a chiffon mold.
16. Pour the ingredients into the chiffon mold.
17. Remove the bubbles from the dough using the gist.
18. Bake in an oven preheated to 170° for 30 minutes.
19. As soon as you take it out of the oven, turn it upside down and cool it down.
20. After cooling down completely, take it off.
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