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리코타치즈(Ricotta Cheese)
꾸덕꾸덕 깊은 풍미의 리코타 치즈 만드는 방법입니다. 재료 몇가지를 사용하면 집에서도 쉽게 리코타치즈를 만들 수 있습니다!
재료
우유 900ml, 생크림 600ml, 레몬즙 6Tbs, 설탕 1/3Tbs,, 소금 1/2Tbs
만들기
1. 우유와 생크림, 설탕, 소금을 넣고 중불에서 끓여주세요.
2. 냄비 가장자리에 기포가 생기기 시작하면 레몬즙을 넣고 불을 약불로 줄여주세요.
3. 수저로 살살 섞어주세요.
4. 유청이 맑아 질때까지 약불에서 끓여주세요.
5. 면보에 부은 후 유청을 분리해주세요.
6. 30분 ~ 1시간정도 분리해주세요.
7. 치즈가 식으면 용기에 담아 냉장고에서 굳혀주세요.
8. 기호에 맞게 시간을 조절하여 유청을 분리해주세요.
[English Recipe]
This is how to make rich rich ricotta cheese. Using some ingredients, you can easily make ricotta cheese at home!
Ingredient
900ml of milk, 600ml of whipped cream, 6Tbs of lemon juice, 1/3Tbs of sugar, 1/2Tbs of salt,
Recipe
1. Add milk, whipped cream, sugar and salt and bring to a boil over medium heat.
2. When bubbles start to form on the edge of the pot, add lemon juice and turn the heat down to low heat.
3. Mix gently with a spoon.
4. Bring to a boil over low heat until the whey is clear.
5. Pour it into a cotton cloth and remove the whey.
6. Separate it from 30 minutes to 1 hour.
7. When the cheese is cold, put it in a container and harden it in the refrigerator.
8. Separate the whey by adjusting the time according to your preference.
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