티스토리 뷰
바나나빵(Banana Bread)
바나나의 풍미가 살아있는 바나나빵입니다. 한입 씹으면, 바나나의 향이 입안을 가득 채우는 경험을 하실 수 있으실거에요.
재료
바나나 2개, 중력분 140g, 아몬드가루 30g, 실온버터 100g, 우유 50g, 흑설탕 40g, 계란 2개, 베이킹소다 1g, 베이킹파우더 3g, 소금 1g, 초코칩 50g ,계피가루 1g
만들기
1. 가루류를 섞어 체에 내려주세요.
2. 바나나를 으깨어주세요.
3. 팬에 버터를 살짝 발라주세요.
4. 버터에 소금을 넣고 믹싱하여 부드럽게 만들어주세요.
5. 설탕을 넣고 믹싱하여 설탕을 녹여주세요.
6. 계란을 나누어 넣어 가며 버터를 크림화를 시켜주세요.
7. 으깬 바나나와 우유를 넣고 섞어주세요.
8. 가루류와 초코칩을 넣고 섞어주세요.
9. 팬에 재료를 담아주세요.
10. 175° 오븐에서 50분간 구워 주세요.
[English Recipe]
It's a banana bread that has the flavor of a banana. If you take a bite, you can experience the scent of bananas filling your mouth.
Ingredient
2 bananas, 140g of gravity powder, 30g of almond powder, butter, 50g of milk, 40g of brown sugar, 2 eggs, 1g of baking soda, 3g of baking powder, 1g of salt, 50g of chocolate chip, 1g of cinnamon powder
Recipe
1. Mix the powders and put them down in a sieve.
2. Mash the banana.
3. Lightly spread the butter on the pan.
4. Add salt to butter and mix to make smooth.
5. Add sugar and mix to dissolve sugar.
6. Cream the butter by adding the eggs.
7. Add mashed bananas and milk and mix.
8. Add the powder and chocolate chips and mix.
9. Put the ingredients in a pan.
10. Bake in a 175° oven for 50 minutes.
'김상궁의 다과상 레시피' 카테고리의 다른 글
집에있는 재료로 간단히 만들어보는 망고라씨(Mango Lassie) (0) | 2022.07.08 |
---|---|
수제 리코타치즈(Ricotta Cheese) 만들기 (0) | 2022.07.01 |
햄치즈 프렌치 토스트(French toast with Ham & Cheese) 만들기 (0) | 2022.05.11 |
비건요리, 콩고기 불고기(Bean meat Bulgogi) 레시피 (0) | 2022.04.25 |
치즈 계란말이 (Cheese Egg Roll) 만들기 (0) | 2022.03.22 |