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인절미 티라미수


요즘 인절미를 이용한 요리가 많이 인기인것 같아요. 인절미 마카롱등 서양과 한국의 퓨전 디저트가 유행이네요. 저는 오늘 비슷한 맥락에서 부드럽게 입에서 살살녹는 인절미 티라미수를 만들어보았어요~



재료 


마스카포네 크림치즈 80g,  생크림 80g,  인절미스프레드 45g ,  우유 3Ts,   노른자 26g,  설탕 30g,  물 2Ts,  말차가루 2g,  콩가루,  인절미,  케이크 시트

 

 

만들기

 

 

1. 먼저 인절미 스프레드와 마스카포네 크림치즈를 실온에 20분간 보관합니다.

 

2. 케이크시트를 용기에 맞게 잘라줍니다. 

 

3. 볼에 계란 노른자와 설탕을 넣고 거품기를 이용하여 잘 섞어줍니다.

4. 따듯한 우유를  계란 노른자에 넣고 섞어주세요.

 

5. 인절미스프레드를 넣고  멍울진 것 없이 풀어 줍니다.


6. 마스카포네치즈를 넣고 섞어주세요.

 

7. 차가운 생크림을 70%  휘핑한 후 너무 질어지지 않도록 주의하며 섞어줍니다.
 

8. 말차가루에 물을 붓고 잘 풀어줍니다.


9. 용기에 케이크시트를 넣고 말차가루 푼 물을 붓을 이용하여 발라줍니다.

10. 케이크시트 위에 티라미스크림을 부은 후 냉장실에서 3시간 동안 굳혀줍니다.

11. 냉장실에서 꺼낸 티라미수 위에  콩가루를 뿌린 후 인절미를 얹고 꿀을 뿌려줍니다.


[English Recipe]

Nowadays, cooking using injeolmi seems to be very popular. Western and Korean fusion desserts such as InjeongmI Macaron are popular. I made an injeolmi tiramisu that melts gently in my mouth in a similar context today ~

Ingredient

 


80g of mascarpone,  80g of Whipped Cream,  45g of injeolmi Spread,  3Ts of Milk,  26g of Yolk,  30g of sugar,   2Ts of water 

2g of Matcha Powder,  bean flour,  injeolmi,  1 Sheet of cake

 


Recipe


1. First, store injeolmi spread and mascape cream cheese at room temperature for 20 minutes.


2. Cut the cake sheet into a container.


3. Put egg yolk and sugar in a bowl and mix well using whisk.


4. Combine warm milk in egg yolks.


5. Put in the injeolmi spread and let it go without any bumps.

 

6. Add the mascapone cheese and mix.


7. Whip with 70 % cold whipped cream and mix carefully not to get too watery.


8. Pour water into the green tea powder and dissolve it well.

 

9. Put the cake sheet in the container and apply the green tea powder and water with a brush.

  

10. Pour the mouse cream over the cake sheet and freeze in the fridge for 3 hours.


11. Put bean flour on top of the tiramisu taken out of the fridge, top it with injeolmi, and sprinkle with honey.



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