티스토리 뷰

들기름 막국수(Perilla Oil Makguksu) 

적은 재료로 쉽게 만들 수 있는 들기름 막국수입니다. 쉽게 만들 수 있는 것에 비해 맛있어요!

 

재료   


메밀국수 2인분,  진간장 2&1/2Tbs, 쯔유 2Tbs, 매실청 2Tbs, 설탕 1/2Tbs, 들기름 3Tbs,  다진청양고추 2Tbs, 다진마늘 1Tbs, 다진파 1Tbs, 김가루,  깨소금, 다진파, 소금, 얼음

 

 만들기

1. 진간장, 쯔유, 매실청, 설탕, 다진마늘, 다진파, 다진청양고추, 들기름을 넣고 섞어주세요.
 

2. 약간의 소금을 넣고 물이 끓기 시작하면 메밀을 넣어주세요.


3. 넘치지 않게 약간의 물을 부어가며 끓여주세요.


4. 4분간 끓여주세요.

 
5. 얼음물에 담가 헹군후 건져주세요.


6. 그릇에 담고 간장소스, 다진파, 깨소금, 김가루를 올려주세요.


7. 기호에 맞게 간을 가감해주세요

 

[English Recipe]


It is perilla oil makguksu that can be easily made with little ingredients. It's delicious compared to what you can make easily!

 

 Ingredient


2 servings of buckwheat noodles, 2&1/2Tbs of dark soy sauce, 2Tbs of Tsuyu, 2Tbs of plum syrup, 1/2Tbs of sugar, 2Tbs of Cheongyang pepper, 3Tbs of perilla oil, 1Tbs of minced garlic, 1Tbs of minced green onion, Chopped seaweed, minced green onion, salt, ice, Grind sesame 

 

 Recipe


1. Add soy sauce, tsuyu, plum syrup, sugar, minced garlic, minced green onion, and perilla oil and mix.
 

2. Add a little salt and add buckwheat when the water starts to boil.


3. Bring to a boil, adding a little water to avoid spilling.


4. Bring to a boil for 4 minutes.

 
5. Soak in ice water, rinse and remove.


6. Place in a bowl and add soy sauce, chopped green onion, sesame salt, and seaweed flakes.


7. Add or add seasoning according to your preference

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/12   »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
글 보관함