티스토리 뷰
라따뚜이(Ratatouille)
몇번 프랑스 레스토랑에서 먹어봤지만, 사실 이렇게 쉬울줄은 몰랐어요. 공산품과 야채를 사용해서 만들 수 있는 라따뚜이입니다. 손질도 쉽고, 플레이팅만 잘 하면 홈파티 요리로도 손색없는 메뉴에요!
재료
호박 1개, 가지 1개, 토마토 2개, 토마토 반개, 양파 1개, 새송이버섯 1개, 소금 약간, 후추 약간, 올리브오일, 다진마늘 2Tbs, 슬라이스치즈 1개, 모짜렐라치즈, 아라비아따 토마토소스 1&1/2컵, 청양고추 1개, 바게트 빵
만들기
1. 가지, 호박, 토마토를 0.6mm정도의 두께로 썰어주세요.
2. 가지, 호박, 토마토 위에 약간의 소금과 후추를 뿌려주세요.
3. 토마토 반개를 다져주세요.
4. 팬에 올리브오일과 다진마늘을 넣고 살짝 볶아주세요.
5. 양파, 새송이버섯, 소금, 후추를 넣고 볶아주세요.
6. 양파가 투명해지도록 볶아주세요.
7. 아라비아따 토마토소스와 다진토마토를 넣고 섞어주세요.
8. 청양고추 다진것을 넣어주세요.
9. 청양고추는 기호에 맞게 사용해주세요.
10. 소스가 2/3가 되도록 중약불에서 끓여주세요.
11. 중간중간 저어주세요.
12. 불을 끄고 호박, 가지, 토마토를 순서대로 얹어주세요.
13. 올리브오일을 뿌려주세요.
14. 모짜렐라치즈와 슬라이스치즈를 얹어주세요.
15. 200°에서 10분간 구워주세요.
[English Recipe]
I've tried it at a French restaurant a few times, but I didn't know it would be this easy. It is a ratatouille that can be made using industrial products and vegetables. It's easy to prepare, and if you do a good job plating, it's a perfect home party dish!
Ingredient
1 pumpkin, 1 eggplant, 2 tomatoes, half of tomato, 1 onion, 1 saesongi mushroom, a little bit of salt, a little bit of pepper, olive oil, 2 Tbs of minced garlic, 1 slice cheese, 1 mozzarella cheese, 1&1/2 cup of arabita tomato sauce, 1 cheongyang pepper, baguette bread
Recipe
1. Cut eggplant, pumpkin and tomato into 0.6mm thick pieces.
2. Sprinkle some salt and pepper over eggplant, pumpkin and tomato.
3. Chop half of the tomatoes.
4. Put olive oil and minced garlic in a pan and stir-fry slightly.
5. Stir-fry onion, saesongi mushroom, salt and pepper.
6. Stir-fry onion to be transparent.
7. Add arabita tomato sauce and chopped tomatoes and mix.
8. Add chopped Cheongyang red pepper.
9. Use Cheongyang red pepper to suit your taste.
10. Bring to a boil over medium heat to 2/3 sauce.
11. Stir from time to time.
12. Remove from heat and place pumpkin, eggplant, and tomato in order.
13. Sprinkle with olive oil.
14. Top with mozzarella and slice cheese.
15. Bake at 200° for 10 minutes.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
들기름 막국수(Perilla Oil Makguksu) 만들기 (0) | 2022.07.16 |
---|---|
오이 아삭이 고추 무침 (Seasoned Cucumber pepper) (0) | 2022.06.25 |
백종원 클라쓰, 메밀 막국수(Buckwheat Makguksu)만들기 (0) | 2022.06.11 |
무장아찌(White Radish Jangajji) 만들기 (0) | 2022.05.27 |
오이탕탕이(Cucumber TangTang) (0) | 2022.05.03 |