티스토리 뷰

메밀 막국수(Buckwheat Makguksu)

 

백종원 클라쓰를 요즘 즐겨보는데요, 메밀막국수를 다들 맛있게 드시더라구요. 집에 있는 재료들이니만큼 만들기 쉬울 것 같아 얼른 만들어 보았습니다!

 

재료   

 
메밀국수, 고운 고춧가루 6큰술, 굵은 고춧가루 1.5큰술, 다진마늘 2.5큰술, 황설탕 5큰술, 진간장 8큰술, 물엿 1.8큰술, 매실청 1.8큰술, 배음료 5큰술, 통깨, 참기름, 쪽파, 김가루, 천일염

 

 만들기 

1. 고운 고춧가루, 굵은 고춧가루, 다진마늘, 황설탕, 진간장, 물엿 , 매실청, 배를 넣고 섞어주세요.


2.  양념장을 냉장고에서  숙성시켜주세요.


3. 물에 천일염을 넣고  4분간 삶아주세요. 


4. 물이 넘치지 않도록 약간의 물을 끼얹어 가며 삶아주세요.


5. 얼음물에 씻어주세요.


6. 참기름. 깨소금, 양념장, 쪽파, 김 가루를 얹어주세요.

 

 

[English Recipe]

 

I've been enjoying Baek Jong Won's class lately, and everyone is enjoying buckwheat noodles. I thought it'd be easy to make since they're ingredients at home, so I quickly made them!

 

 Ingredient

 

Buckwheat noodles, 6 tablespoons of fine red pepper powder, 1.5 tablespoons of thick red pepper powder, 2.5 tablespoons of minced garlic, 5 tablespoons of yellow sugar, 8 tablespoons of dark soy sauce, 1.8 tablespoons of starch syrup, 1.8 tablespoons of plum syrup, pear drink, Sesame, sesame oil, chives, seaweed powder, salt

 

 Recipe

1. Add fine red pepper powder, thick red pepper powder, minced garlic, brown sugar, dark soy sauce, starch syrup, plum syrup, and pear and mix.


2. Let the sauce ripen in the refrigerator.


3. Boil the salt in water for 4 minutes. 


4. Pour a little water over and boil it to prevent it from overflowing.

 
5. Wash it in ice water.


6. Add sesame oil, sesame salt, sauce, chives, and seaweed flakes.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2025/02   »
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
글 보관함