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콩고기 불고기(Bean meat Bulgogi)
요즘은 비교적 비건음식을 구하기가 쉬워진듯 해요~ 며칠전 장을 보러갔다가 콩고기를 파는 것을 발견하고 그대로 사왔습니다. 비교적 고기와 맛에는 차이가 있지만, 그래도 꽤 먹음직하네요! 종종 해먹을 생각입니다.
재료
콩고기 70g, 새송이버섯 1개, 양파 반개, 당근 1/3개, 파 1/3개, 홍고추 2개, 진간장 3Tbs, 설탕 1Tbs, 물 2Tbs, 올리고당 2Tbs, 맛술 1Tbs, 참치액젓 1Tbs, 후추, 참기름, 깨소금, 식용유, 다진마늘 2Tbs
만들기
1. 콩고기를 따뜻한 물에 10분간 불려주세요.
2. 꼭 짜주세요.
3. 야채를 먹기 좋은 크기로 썰어주세요.
4. 진간장, 물, 설탕, 맛술, 참치액젓을 넣고 섞어주세요.
5. 팬에 식용유와 다진마늘, 콩고기를 넣고 볶아주세요.
6. 당근을 넣고 살짝 볶은 후 새송이버섯을 넣고 볶아주세요.
7. 양파를 넣고 살짝 볶은 후 간장 소스를 넣고 볶아주세요.
8. 파와 홍고추, 올리고당을 넣고 살짝 볶은 후 불을 꺼주세요.
9. 후추, 깨소금, 참기름을 넣고 섞어주세요.
[English Recipe]
These days, it seems to be relatively easy to get vegan food. I went to the market a few days ago and found that they were selling soy meat, so I bought it as it is. It's relatively different in taste from meat, but it still looks quite delicious! I'm thinking of making it often.
Ingredient
70g bean meat, 1 saesongi mushroom, half onion, 1/3 carrot, 1/3 green onion, 2 red peppers, 3Tbs dark soy sauce, 1Tbs sugar, 2Tbs water, 2Tbs oligosaccharide, 1Tbs of Cooking wine, 1Tbs tuna fish sauce, 1Tbs pepper, sesame oil, sesame salt, cooking oil, 2Tbs of Chopped Garlic
Recipe
1. Soak the beans in warm water for 10 minutes.
2. Make sure to squeeze it.
3. Cut vegetables into bite-sized pieces.
4. Add soy sauce, water, sugar, cooking wine, and tuna fish sauce and mix.
5. Stir-fry cooking oil, minced garlic and bean meat in a pan.
6. Add carrots and stir-fry. Add mushrooms and stir-fry.
7. Add onions and stir-fry slightly. Add soy sauce and stir-fry.
8. Add green onion, red pepper, and oligosaccharide, stir-fry slightly, and turn off the heat.
9. Add pepper, sesame salt, and sesame seeds and mix.
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