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머랭쿠키(MERINGUE COOKIE)
바삭하고 쫀득한 맛이 매력인 머랭쿠키 만드는 법입니다. 누구나 쉽게 만들 수 있고 맛있는 디저트에요.
재료
흰자 2개(65g), 설탕 50g, 레몬즙 1/2Tbs, 미니비스켓, 프리첼
만들기
1. 계란을 1시간이상 실온에 꺼내어주세요.
2. 노른자와 흰자를 분리해 주세요.
3. 흰자를 1~2단에서 가볍게 풀어 주세요.
4. 설탕을 한 두차례 넣은 후 레몬을 넣어주세요
5. 설탕을 3~4번 나누어 넣어주세요.
6. 4~5단에서 휘핑해주세요.
7. 물결 무늬가 생기기 시작하면 저단에 30초간 휘핑해주세요.
8. 굵은 기포가 제거되고 머랭을 안정시키는 작업이예요.
9. 깍지를 끼운 잘주머니에 넣어주세요.
10. 비스켓이나 프리첼위에 적당히 짜주세요.
11. 프리첼과 비스켓을 덮어주세요.
12. 90°로 예열된 오븐이나 에어프라이어에서 90분간 구워 주세요.
13. 오븐이 꺼진 후 3 ~ 5분 뒤에 꺼내어 주시면 잘 눅지지 않아요.
14. 밀폐된 용기에 담아주세요.
[English Recipe]
This is how to make meringue cookies with a crispy and chewy taste. Anyone can make it easily and it's a delicious dessert.
Ingredient
2 of egg whites (65g), 50g of sugar, 1/2Tbs of lemon juice, mini biscuit, pretzel.
Recipe
1. Take the eggs out at room temperature for at least 1 hour.
2. Separate the yolk from the white.
3. Lightly loosen the whites in the first and second steps.
4. Add sugar once or twice and add lemon.
5. Add sugar 3~4 times.
6. Whip in 4 to 5 steps.
7. When the wave pattern begins to form, whip for 30 seconds on the bottom.
8. Thick air bubbles are removed and meringue is stabilized.
9. Put your pods in the pocket.
10. Squeeze appropriately on biscuits or pretzels.
11. Cover the pretzels and biscuits.
12. Bake in an oven or air fryer preheated to 90° for 90 minutes.
13. If you take it out 3 to 5 minutes after the oven is turned off, it won't soak well.
14. Put it in a sealed container.
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