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차돌박이 육개장(Beef brisket yukgaejang)
차돌박이로 간단하게 육개장 만드는 법이에요. 순두부찌개만큼이나 쉽게 만들 수 있기 떄문에, 집에서 만들어 드시기를 꼭 추천해드려요! 정말 맛있고 뒤돌아서면 생각나는 맛입니다.
재료
차돌박이 500g, 사골육수 500g, 숙주나물 150g, 버섯 260g, 대파 5개, 고사리 200g, 다진마늘 4Tbs, 고춧가루 7Tbs, 맛간장(국간장) 3&1/2Tbs, 홍고추 2개, 청고추 2개, 들기름 2Tbs, 식용유 4Tbs,
다시마, 물 1.5L, 소금 1&1/2Tbs, 계란 2개, 생강 1톨
만들기
1. 대파를 반으로 가른뒤 5~6cm길이로 잘라주세요.
2. 고사리도 먹기 좋은 크기로 잘라주세요.
3. 버섯을 적딩한 굵기로 다듬어주세요.
4. 냄비에 들기름, 식용유, 다진마늘을 넣고 중불에서 약간 볶아주세요.
5. 대파를 넣고 숨이 1/3정도 줄도록 볶아주세요.
6. 고춧가루를 넣고 파기름을 내주세요.
7. 고사리, 맛간장을 넣고 살짝 볶아주세요.
8. 물과 사골육수, 다시마, 생강을 넣고 쎈불에서 끓기시작하면 중불로 줄여주세요.
9. 10분 뒤 다시마를 건져주세요.
10. 버섯을 넣고 3분간 끓여주세요.
11. 국물이 많이 졸았으면 물을 조금 더 넣어주세요..
12. 차돌박이,숙주나물, 소금, 홍고추, 청고추를 넣고 차돌박이가 익을 만큼 끓여주세요.
13. 계란을 풀어주세요.
14. 끓는 육개장에 계란물을 둘러주세요.
15. 계란이 다 익기 전까지 젓지않아요.
16. 계란이 다익으면 불을 꺼주세요.
17. 기호에 맞게 고춧가루, 소금, 국간장을 가감해주세요.
[English Recipe]
It's a simple way to make yukgaejang with beef brisket. It's as easy as soft tofu stew, so I recommend you to make it at home! It's really delicious and it's a taste that comes to mind when you turn around.
Ingredient
500g of beef brisket, 500g of beef bone broth, 150g of bean sprouts, 260g of mushrooms, 5 green onions, 200g of bracken, 4Tbs of minced garlic, 7Tbs of red pepper powder, 3&1/2Tbs of soy sauce, 2 red peppers, 2 Green Peppers, 2Tbs of perilla oil, 4Tbs of cooking oil,
Kelp, 1.5L of water, 1&1/2Tbs of salt, 2 eggs, 1 of ginger.
Recipe
1. Cut green onions in half and cut them into 5-6cm long pieces.
2. Cut the bracken into bite-size pieces.
3. Trim the mushrooms into the thickness of the soaked mushrooms.
4. Add perilla oil, cooking oil, and minced garlic to a pot and stir-fry slightly over medium heat.
5. Add green onions and stir-fry until you are 1/3 less breathable.
6. Add red pepper powder and make green onion oil.
7. Add bracken and soy sauce and stir-fry it slightly.
8. Add water, beef bone broth, kelp, and ginger, and reduce it to medium heat when it starts to boil over high heat.
9. Take out the kelp in 10 minutes.
10. Add mushrooms and boil for 3 minutes.
11. If the soup is boiled down a lot, add a little more water.
12. Add beef brisket, bean sprouts, salt, red pepper, and green pepper and boil until beef brisket is cooked.
13. Beat the eggs.
14. Add egg water to the boiling yukgaejang.
15. They don't stir until the eggs are cooked.
16. Turn off the heat when the eggs are cooked.
17. Add or subtract red pepper powder, salt, and soy sauce according to your preference.
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