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오징어볶음(Stir-fried Squid)
매트한 오징어볶음의 경우 칼칼한 맛이 살아 더 맛있고 쫄깃하게 느껴지는데요. 오늘은 오징어 볶음의 정석. 물이 많이 생기지 않게 오징어볶음을 만드는 방법을 올려보도록 하겠습니다.
재료
오징어 2마리, 양파 반개, 당근 1/2개, 새송이버섯 1개, 청고추 2개, 다진마늘 1&1/2Tbs, 고춧가루 3Tbs, 파 반개, 간장 2Tbs, 고추장 1Tbs, 참치액젓 1Tbs, 설탕 1Tbs, 깨소금, 참기름, 식용유,
쌀엿 1Tbs
만들기
1. 오징어를 깨끗하게 손질을 해주세요.
2. 양파, 당근, 새송이버섯, 파, 고추를 적당한 크기로 썰어주세요.
3. 오징어를 둥글게 썰어주세요.
4. 식용유에 다진마늘을 넣고 마늘기름을 만들어 주세요.
5. 당근과 새송이버섯을 넣고 살짝 볶아주세요.
6. 양파를 넣고 살짝 볶은 후 양념을 볶을 자리를 만들어주세요.
7. 팬에 진간장, 고추장, 참치액젓, 고춧가루, 설탕을 넣고 먼저 볶는듯 섞어주세요.
8. 중 강불에서 빠르게 볶은 후 야채와 함께 볶아주세요.
9. 야채가 어느정도 익으면 오징어를 넣고 볶아주세요.
10. 오징어는 많이 익히지 않아요.
11. 고추와 파를 넣고 살짝 볶아주세요.
12. 기호에 맞게 간장이나 소금, 설탕을 가감해 주세요.
13. 불을 끄고 깨소금과 참기름을 넣고 섞어주세요.
[English Recipe]
In the case of matte stir-fried squid, the spicy taste is alive and it feels more delicious and chewy. Today is the standard of stir-fried squid. I will upload a way to make stir-fried squid so that there is not much water.
Ingredient
2 squids, Half of onion, Half of carrot, 1 pine mushroom, 2 green peppers, 1&Half Tbs of minced garlic, 3 Tbs of red pepper powder, 1 Tbs of green onion, 2 Tbs of soy sauce, 1 Tbs of red pepper paste, 1 Tbs of tuna sauce, 1 Tbs of sugar, sesame salt, sesame oil, cooking oil,
1Tbs of rice syrup
Recipe
1. Prepare the squid cleanly.
2. Cut onions, carrots, mushrooms, green onions, and peppers into appropriate sizes.
3. Cut the squid in a round shape.
4. Add minced garlic to cooking oil and make garlic oil.
5. Add carrots and mushrooms and stir-fry them slightly.
6. Add onions, stir-fry a little, and make a place to stir-fry the seasoning.
7. Add thick soy sauce, red pepper paste, tuna sauce, red pepper powder, and sugar in a pan and mix as if stir-frying first.
8. Stir-fry quickly over medium high heat and stir-fry with vegetables.
9. When the vegetables are cooked to a certain extent, add squid and stir-fry them.
10. Squid is not cooked very much.
11. Add peppers and green onions and stir-fry them slightly.
12. Add or subtract soy sauce, salt, and sugar to suit your taste.
13. Turn off the heat and mix with sesame salt and sesame oil.
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