티스토리 뷰
코울슬로(Coleslaw)
날씨가 너무 덥죠? 이런 더운시기엔 아무래도 간단하고 시원한 샐러드나 샌드위치 같은 요리가 매력적인 것 같아요.
오늘은 누구나 쉽게 만들 수 있는, 심지어 불을 쓰지 않는 샐러드인 코울슬로를 만들어 보았습니다. 간편하고 쉬운것에 비해 너무 맛있어서 자꾸 손이가는 샐러드에요.
재료
모닝빵 1봉, 양배추 180g, 적양배추 150g, 홍파프리카 반개, 황파프리카 반개 , 양파 반개, 캔옥수수 1컵, 크래미 3개, 홀그레인 머스타드 소스 3Tbs, 마요네즈 200g, 레몬즙 1Tbs, 현미식초 2Tbs, 후추, 소금, 설탕 2Tbs
만들기
1. 양배추를 가늘게 채를 썰어주세요.
2. 씻어서 체에 받쳐 물기를 제거해주세요.
3. 파프리카를 잘게 썰어 주세요.
4. 양파를 가늘게 채를 썰어주세요.
5. 캔옥수수를 체에 받쳐 물기를 빼주세요.
6. 크래미를 적당히 손질해주세요.
7. 재료와 마요네즈, 홀그레인 머스타드 소스, 레몬즙, 식초, 설탕, 소금, 후추를 넣고 섞어주세요.
8. 기호에 맞게 설탕, 소금, 식초, 마요네즈등을 가감해주세요.
9. 모닝빵을 2cm정도 남기고 가로로 잘라주세요.
10. 코울슬로를 빵속에 넣어주세요.
[English Recipe]
Isn't it too hot? I think simple and cool salads and sandwiches are attractive in this hot weather.
Today, we made coleslaw, a salad that anyone can make easily, even without fire. It's a salad that I can't stop eating because it's so delicious compared to easy and easy.
Ingredient
1 sack of morning of bread, 180g of cabbage, 150g of red cabbage, half of red paprika, half of Yellow paprika, half an onion, one cup of canned corn, 3 Crab meat, 3 tbs wholegrain mustard sauce, 200g of mayonnaise, 1 tbs lemon juice, 2 tbs brown vinegar, pepper, salt, 2Tbs of sugar
Recipe
1. Slice cabbage thinly.
2. Wash and sieve to remove moisture.
3. Chop the paprika into small pieces.
4. Slice the onion thinly.
5. Drain canned corn on a sieve.
6. Please trim the crammy in moderation.
7. Add ingredients, mayonnaise, Wholegrain mustard sauce, lemon juice, vinegar, sugar, salt and pepper and mix.
8. Add sugar, salt, vinegar, mayonnaise, etc. to your liking.
9. Cut the morning bread horizontally, leaving about 2cm behind.
10. Put the coleslaw in the bread.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
꼬치어묵전(Eomuk Jeon)만들기 (0) | 2021.09.01 |
---|---|
문어 세비체(Octopus Ceviche) 만드는 법 (1) | 2021.08.18 |
땡초장(Cheongyang Pepper Paste) 만드는 법 (0) | 2021.07.06 |
토마토 카프레제(caprese) 샐러드 만들기 (0) | 2021.06.09 |
소고기 가지볶음(Stir-fried beef eggplant) 만들기 (0) | 2021.06.03 |