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감자 삶기(Boiled Potato)
감자를 삶는것도 훨씬 더 포슬포슬하고 맛있게 만들 수 있다는 걸 아셨나요? 오늘은 감자를 맛있게 삶는 법을 알려드릴게요~
재료
분질감자 5개, 천일염, 물
만들기
1. 감자를 깨끗하게 씻어주세요.
2. 감자에 십자로 두께 3 ~ 4mm 정도 칼집을 내어주세요.
3. 감자가 잠길 만큼 물을 부어주세요.
4. 감자를 건지고 천일염을 넣어주세요.
5. 약간 짭조름하게 간을 해주세요.
6. 감자를 넣고 약 30분간 삶아주세요.
7. 끓기 시작하면 물이 넘치지 않게 불을 약간 줄여주세요.
8. 감자의 크게에 따라서 삶는 시간이 달라져요
9. 감자를 찔러 보아 약간 설컹 할 때 불을 꺼주세요.
10. 물을 따라 버려 주세요.
11. 약불에 올리고 10분간 뜸을 들여주세요.
12. 뜸을 들이는 동안 여러번 뚜껑을 열어 수분을 날려보내주세요.
13. 불을 끄고 좌우로 여러번 흔들어주시면 더욱 분이 일어나요.
14. 되도록 식기전에 드세요.
[English Recipe]
Did you know that boiling potatoes can be much more fluffy and delicious? Today, I'll teach you how to boil potatoes deliciously.
Ingredient
5 potatoes, bay salt, water
Recipe
1. Wash the potatoes clean.
2. Cross the potato and make cuts of 3–4 mm thick.
3. Pour enough water to cover the potatoes.
4. Remove the potatoes and add salt.
5. Season it a little bit salty.
6. Add potatoes and simmer for about 30 minutes.
7. When it starts to boil, lower the heat a little so that the water doesn't overflow.
8. The amount of time the potatoes are boiled depends on the size of the potatoes.
9. Prick the potatoes and turn off the heat when it's a little by little.
10. Pour out the water.
11. Put it on low heat and let it sit for 10 minutes.
12. Remove the lid several times during the moxibustion period.
13. Turn off the light and shake it left and right several times to get even more angry.
14. Eat it before it gets cold.
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