티스토리 뷰

 

 

인삼정과(Ginseng Jungkwa)

 

요즘은 설 선물로 정과도 많은 각광을 받고 있는 듯 합니다. 오늘은 이시국 감기에도 좋고, 몸의 보양에도 좋은 인삼정과를 만들어 보려고 해요. 

 

재료


인삼 7개, 물 2컵, 편썬인삼 240g, 귤즙 반컵, 소금 1g, 물엿 반컵, 꿀 1컵

 

만들기 


1. 인삼을 솔로 씻어주세요.


2. 뇌두를 자른 후 뿌리를 제거해주세요.


3. 뿌리는 우유와 함께 믹서에 갈아 드시면 좋아요.


4. 0.7cm, 혹은 적당한 두께로 썰어주세요.


5. 물 2컵과 소금을 넣고 물이 반으로 줄어들때까지 끓여주세요.

 


6. 귤즙과 물엿을 넣고 중약불에서 자작해질때까지  끓여주세요.

 


7. 가끔씩 뒤적여주세요.

 


8. 꿀을 넣고 중약불에서 인삼이 투명해 질때까지 졸여두세요.
 


9. 눌지 않도록 뒤적여 가며 졸여 주세요.


10. 체나 건조기를 이용하여 적당하게 말려주세요.

 

 

 [English Recipe]


These days, it seems to be getting a lot of attention as a New Year's gift. Today, I am going to make ginseng ginseng fruit that is good for colds and good for body health.

 

 Ingredient


7 ginseng, 2 cups of water, 240g of  Sliced ginseng, Half cup tangerine juice, 1g of salt, Half cup starch syrup, 1 cup of honey
 

   Recipe

 

1. Wash ginseng with a brush.

2. Cut off the brainhead and remove the roots.

3. It's good to grind the sprinkling milk into a blender.

4. Cut it to 0.7cm or a suitable thickness.

5. Add 2 cups of water and salt and boil until the water is halved.

6. Add tangerine juice and starch syrup and simmer over medium heat until it is cooked.

7. Write it down from time to time to time.
 
8. Add honey and boil it over medium heat until ginseng becomes transparent.
 
9. Please boil it down so that it doesn't get pressed.

10. Use a sieve or a dryer to dry it properly.

 

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2025/01   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함