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미역자반 (Stir_Fried Seaweed)
미역자반은 자반용 미역(줄기없이 잎만을 말린 부분)을 잘라 기름에 볶아낸 반찬으로, 짭짤하고 바삭한 맛이 매력인 한국의 밑반찬입니다. 고추기름을 사용해 살짝 매콤하면서도 바삭바삭한 미역자반 만들기입니다.
재료
미역 30g, 고추기름 2Tbs, 식용유, 생강술 1Tbs, 쌀엿 1Tbs, 황설탕 2Tbs, 참기름, 깨소금
만들기
1. 미역을 3cm정도의 길이로 잘라주세요.
2. 팬에 식용유와 고추기름을 두르고 미역을 중불에서 살짝 볶아주세요.
3. 불을 줄인 후 생강술과 참치액, 쌀엿을 넣고 빠르게 볶은 후 중약불에서 바삭하게 볶아주세요.
4. 불에서 내린후 다른 용기에 담고 참기름을 넣고 섞어주세요.
5. 미역자반이 식은 후 설탕과 깨소금을 넣고 섞어주세요.
6. 밀폐용기에 넣고 보관해주세요.
[English Recipe]
Stir-fired Seaweed is a side dish that is fried in oil by cutting the seaweed (dried leaves without stems). It is a Korean side dish with a salty and crispy taste. It's making seaweed platter with chili oil, which is slightly spicy and crispy.
Ingredient
30g of seaweed, 2Tbs of Red Pepper oil, Cooking oil, 1Tbs of Ginger oil, 1Tbs of Grain syrup, 2Tbs of Brown sugar, Sesame oil, Grind Sesame
Recipe
1. Cut the seaweed into 3cm long pieces.
2. Grease a pan with cooking oil and chili oil and stir-fry seaweed over medium heat.
3. Reduce the heat, add ginger wine, tuna solution, and rice starch syrup, stir-fry them quickly, and stir-fry them crispy over medium-low heat.
4. After getting out of the fire, put it in another container and mix it with sesame oil.
5. After the seaweed flakes cool, add sugar and sesame salt and mix.
6. Put it in airtight container and store it.
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