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고추조림 (Boiled Pepper With Myeolchi)
매콤하고 짭짤하여 입맛을 돋우는 고추조림입니다. 어떤 반찬에도 다 잘어울리는 요리에요.
재료
노지고추 500g, 멸치 100g, 간장 4Tbs, 맛간장 1Tbs, 물 1컵, 참치액젓 3/4Tbs, 설탕 1/2Tbs, 쌀엿 1Tbs, 들기름, 참기름, 깨소금, 식용유, 마늘 4쪽
만들기
1. 고추를 깨끗하게 씻은 후 포크를 이용하여 구멍을 내주세요.
2. 멸치를 전자레인지에 20초간 돌려 비린내를 제거해주세요.
3. 팬에 기름을 두르고 편썬마늘을 살짝 볶아주세요.
4. 고추를 넣고 살짝 볶아주세요.
5. 물, 간장, 맛간장, 참치액젓, 설탕을 넣고 중간불에서 양념간이 배이도록 가끔 저어가며 끓여주세요.
6. 고추의 뻣뻣한기가 사그라들면 들기름을 넣고 중약불에서 끓여주세요.
7. 간장소스가 자작해지면 멸치를 넣고 멸치에 간이 배이도록 섞어주세요.
8. 쌀엿을 넣고 섞어주세요.
9. 불을 끄고 참기름과 깨소금을 넣고 살짝 섞어주세요.
[English Recipe]
It's spicy and salty, and it's a spicy braised pepper. It's a dish that goes well with any side dish.
Ingredient
500g of chili pepper, 100g of anchovies, 4Tbs of Soy sauce, 1Tbs of Tasty Soy sauce, 1 Cup of water, 3/4Tbs of Tuna Aekjeot, Half Tbs of Sugar, 1Tbs of rice starch syrup, Perilla oil, Sesame Oil, Grind Sesame, Cooking Oil, 4 Garlics
Recipe
1. Wash the peppers clean and use a fork to make a hole.
2. Turn anchovies in the microwave for 20 seconds to remove the fishy smell.
3. Grease the pan and stir-fry the sliced garlic slightly.
4. Add chili and stir-fry lightly.
5. Add water, soy sauce, seasoned soy sauce, tuna fish sauce, and sugar and boil over medium heat occasionally to soak the seasoning.
6. When the stiffness of the pepper dies down, boil over medium heat.
7. When the soy sauce is self-sufficient, add anchovies and mix until the anchovies are seasoned.
8. Add starch syrup and mix.
9. Turn off the heat, add sesame oil and sesame salt, and mix slightly.
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