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바스크 치즈케이크(Basque Burnt Cheese Cake) 


요즘 카페에 가면 자주 먹게되는 디저트인것 같아요. 꾸덕하고 깊은 맛과, 임팩트 있는 비주얼에 비해 비교적 간단히 만들 수 있는 바스크 치즈케이크입니다. 저는 에어프라이어에 구워봤어요~

 

 

재료 

 

크림치즈 350g, 생크림 160g, 설탕 70g, 소금 0.3g, 계란 2개, 바닐라 익스트랙

 

만들기 


1. 크림치즈, 계란, 생크림을 상온에서 냉기를 빼주세요.
 

2. 크림치즈를 뭉치지않게 풀어주세요.


3. 소금과 설탕을 넣고 설탕이 녹도록 섞어주세요.
 

4. 계란을 두번에 걸쳐 넣고 뭉치지 않도록 섞어주세요.


5. 생크림을 조금씩 넣어가며 멍울이 생기지 않도록 섞어주세요.
 

6. 유산지를 지름 16cm틀에 깔고 반죽을 부어주세요.
 

7. 220°로 예열된 에어플라이어에서 35분간 구워주세요.
 

8. 상온에서 완전하게 식힌 후 냉장고에서 4 ~ 5시간 정도 굳혀주세요.

 

 

 [English Recipe]

 
 I think it's a dessert that I often eat at cafes these days. It is a Basque cheesecake that can be made relatively simple compared to its thick, deep taste and impactful visual. I baked it in an air fryer.

 

 Ingredient

 

350g of Cream Cheese, 160g of Whipping Cream, 70g of Sugar, 0.3g of Salt, 2 of eggs, Vanilla extract


  Recipe


1. Place cream cheese, eggs, and whipped cream at room temperature.
 

2. Beat cream cheese without clumping.


3. Add salt and sugar and mix until sugar melts.
 

4. Add the eggs twice and mix them so that they don't clump together.


5. Add whipped cream little by little and mix it to prevent bruises.
 

6. Spread the wax paper 16cm in diameter and pour the dough.
 

7. Bake for 35 minutes in a preheated airplane at 220°.
 

8. Allow to cool completely at room temperature and harden in refrigerator for 4 to 5 hours.

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