티스토리 뷰
동태전(frozen pollack jeon)
오늘은 고소하고 간단한 동태전을 만들어 보았어요.
재료
동태 360g, 계란 2개, 노른자 1개, 밀가루 4Tbs, 생강술 2Tbs, 후추, 소금 약간, 참나물잎사귀
만들기
1. 동태포에 생강술을 뿌려주세요.
2. 여분의 생강술을 키친타올로 제거해주세요.
3. 약간의 소금과 후추를 뿌려주세요.
4. 계란과 노른자를 섞어주세요.
5. 동태포에 밀가루를 가볍게 입혀주세요.
6. 계란물을 입힌후 기름을 넉넉히 두른 팬에서 부쳐주세요.
7. 뒤집기 전 윗면에 참나물잎을 얹어주세요.
8. 중 약불에서 서서히 앞 뒤가 노릇노릇하게 부쳐주세요.
9. 키친타올 위에 전을 얹고 여분의 기름을 제거해주세요.
[English Recipe]
Today, we made a savory and simple Dongtaejeon.
Ingredient
360g of frozen pollack, 2 eggs, 1 yolks, 4Tbs of flour, 2Tbs of Ginger alchol, Pepper, A little bit of salt, Chamnamul leaves
Recipe
1. Sprinkle ginger alchol on the frozen pollack.
2. Please remove the extra ginger with a kitchen towel.
3. Please sprinkle some salt and pepper.
4. Mix the egg and yolk.
5. Lightly coat the frozen pollack with flour.
6. Grease and fry in a well-greased pan.
7. Place sesame leaves on top before turning over.
8. Slowly brown the front and back over medium heat.
9. Place the pancakes on top of the kitchen towel and remove excess oil.
'김상궁의 수랏상 레시피' 카테고리의 다른 글
밑반찬 고추조림 (Boiled Pepper With Myeolchi) 만들기 (0) | 2020.10.17 |
---|---|
신흥 밥도둑 새송이 버섯 조림(Braised Saesongi Mushroom) 만들기 (0) | 2020.10.10 |
돼지고기 맛있게 재우는 법과 파절이 황금 레시피 (0) | 2020.09.19 |
동그랑땡 반죽 하나로 5가지 모듬전(Assorted Jeon) 만들기 (0) | 2020.09.16 |
시원한 메밀국수(Ice Buckwheat Noodles) A to Z 만들어보기. (0) | 2020.08.21 |