티스토리 뷰

목살구이(Baked Pork Neck)


고기를 구워먹을 때 간단한 방법을 사용하여 더 맛있게 드실 수 있다는 걸 아시나요? 오늘은 고기를 맛있게 드실 수 있도록 곁들여먹기 좋은 파절이와 숙성방법을 알려드릴게요.

 

 

재료 


목살 600g, 멸치액젓 1Tbs,  올리브유 3Tbs, 올리브유, 참나물, 양파, 부추, 다진마늘 1Tbs, 간장 2Tbs, 고춧가루 3Tbs, 매실청 2Tbs, 설탕 1/3Tbs, 깨소금, 참기름

 

 

만들기 

 


1. 목살을  2 ~3cm 두께로 썰어주세요,

 
2. 올리브유와 멸치액젓을 넣고 밑간을 한 후 20 ~ 30분간 재워 주세요.


3. 고기를 소분하여 올리브유나 식용유를 바른 후 위생팩에 넣고 공기를 빼준 다음 냉동실에 보관해주세요. 


4. 멸치액젓, 매실청, 다진마늘, 고춧가루, 설탕을 넣고 섞은 후 20분간 숙성시켜주세요.

 
5. 참나물, 양파, 부추를 적당양을 넣고 양념장을 넣고 버무린 후 깨소금과 참기름을 넣고 버무려주세요. 


6. 달구워진 팬에 고기를 얹고 뒷면이 노릇해지면 중불에서 뒤집어 노릇하게 구운후 잘라주세요.


7. 자른 고기는 중불에서 타지 않게 익혀주세요. 

 

 

 [English Recipe]


Did you know that you can enjoy the meat better by using simple methods? Today, I'm going to show you how to cook and season with green onions so that you can enjoy the meat.

 

 Ingredient

 

600g of Pork Neck, 1Tbs of myeolchi aekjeot, 3Tbs of olive oil, olive oil, Chamnamul, Onion, Chives, 1Tbs of Grind Garlic, 2Tbs of Soy sauce, 3Tbs of Red Pepper Powder, 2Tbs of plum syrup, 1/3Tbs of sugar, Grind Sesame, Sesame oil



  Recipe



1. Slice pork neck into 2~3cm thick.

 
2. Add olive oil and salted anchovy and marinate for 20 to 30 minutes.


3. Cut the meat, apply olive oil or cooking oil, put it in a sanitary pack, drain the air, and store it in the freezer. 


4. Add anchovy sauce, plum syrup, minced garlic, red pepper powder, and sugar and let ripen for 20 minutes.

 
5. Mix sesame seeds, onions, and chives in a suitable amount, then mix with the seasoning sauce, then mix with sesame salt and sesame oil. 


6. Place meat on a heated pan and when the back is golden brown, turn it over medium heat and cut it.


7. Cook the cut meat over medium heat.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2025/01   »
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
글 보관함