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딸기에끌레어



벚꽃이 벌써 만개했더라구요. 이번주가 절정이라고 합니다. 오늘은 벚꽃을 닮은 디저트라고 제 나름대로 정의를 내린 딸기 에끌레어에요.

봄날이 되면 빨간색이 들어간 디저트가 가장 먹고싶네요. 크림치즈를 사용하여 느끼하지 않게 만들어보았습니다.



재료


박력분 48g, 버터 32g, 우유 40g, 물 40g, 계란 105~ 110g, 설탕 3Ts, 소금 0.5g

생크림 170g, 크림치즈 100g, 설탕 17g,  딸기파우더 10g,  딸기  



만들기


 

1. 냄비에 물, 우유, 버터, 설탕, 소금을 넣고 냄비 가장자리에 거품이 일기 시작하면 불을 끄고 재료를 잘 섞어줍니다.  



2. 불을 끈 상태에서 밀가루를 넣고 섞어줍니다.

 


3. 약불에서 4분간 뒤적여가며  반죽을  호화시켜주세요.



4. 호화된 반죽을 미지근하게 식힌 다음 계란을 2번에 걸쳐 넣어가며 섞어줍니다.



5. 엄지와 검지를 이용하여 반죽이 5cm길이 정도 늘어나도록 반죽의 농도를 맞추어주세요.

 


6. 에끌레어용깍지를 끼운 짤주머니에 반죽을 넣고 팬에 시트를 깔고 12cm길이로 짜줍니다.

 


7. 팬닝한 에끌레어 위에 분당을 뿌려주세요. 



8. 180°로 예열된 오븐에서 30분간 구워줍니다.

 


9. 생크림 100g에 설탕 10g을 넣고 80%거품을 올린 후 크림치즈를 넣고 믹싱하여 섞어줍니다.

 


10. 슈깍지를 끼운 짤주머니에 크림치즈를 넣어 주세요.

 


11. 에끌레어를 식힌 후 뒷면에 구멍을 내고 에끌레어 속에 치즈크림을 넣어줍니다.



12. 딸기를 깨끗하게 씻어 키친타올로 물기를 제거한 후 토핑할 모양대로 잘라줍니다.

 


13. 생크림 70g에 설탕 7g을 넣고 거품을 낸 후 짤주머니에 넣고 에끌레어위에 딸기와 함께 토핑을 합니다.



[English Recipe]



The cherry blossoms are already in full bloom. This week is said to be at its height. Today is a strawberry apolarer, which I defined as a dessert that looks like cherry blossoms.
On spring days, I would like to eat dessert with red color most. I tried to make it not oily by using cream cheese.



 Ingredient


48g of soft flour, 32g of butter, 40g of milk, 40g of water, 105-110g of egg, 3Ts of sugar, 0.5g of salt

170g of Whipping cream, 100g of cream cheese, 17g of sugar, 10g of strawberry powder, strawberry



Recipe



 

1. Put water, milk, butter, sugar, and salt in a pot and bubble up on the edges of the pot, turn off the heat and mix well the ingredients.

 


2. Turn off the heat and mix with flour.


 

3. Roll over low heat for 4 minutes to make the dough.

 


4.  Let the mixture cool to lukewarm, then beat in the eggs 2 times over.

 


5. Using your thumb and index finger, adjust the consistency of the dough to extend about 5cm in length.

 


6. Place the dough in a piping bag, cover the pan with a sheet, and press it to 12cm long.

 


7. Sprinkle the icing over the eclair

 


8. Bake in preheated 180 ° oven for 30 minutes.

 


9. Add sugar 10g to the whipped cream 100g, raise the bubble 80 percent, add cream cheese, and mix to mix.



10. Place filling in pastry bag.

 


11. Cool the eclair, make a hole in the back, and place cheese cream in the eclair


 

12. Wash strawberries clean, drain with kitchen towels, and cut them into shapes to be topped.

 


13. After whipped cream  70g is whipped up with sugar  70\g, put it in a pastry bag and toppings on top of strawberries.

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