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약과(藥果,yakgwa)

 

약과를 만들때 가장 부담스러운 것은 아무래도 튀기는 과정일 것입니다. 대부분의 튀김 요리가 그러하지만, 특히 약과는 낮은 온도에서 오래 끓여야 하기에 더 번거롭고 귀찮죠. 오늘은 약과를 기름에 튀기지 않고 구워서 만드는 방식으로 만들어보겠습니다. 담백하면서도 바삭하여 튀긴것만큼 맛있답니다.

 

 

재료 

 


밀가루 2컵(200g), 소금 2g, 설탕 4Tbs, 올리브유 7Tbs, 후추 약간,  소주  4Tbs, 참기름  2Tbs

설탕시럽 : 설탕 100g, 물 140g, 물엿 1Tbs
  
즙청 : 조청 1 1/2컵, 물 100g, 생강 16g, 통계피 약간 

 
 

만들기 

  

1.  설탕 100g, 물 140g, 물엿 1Tbs을 넣고 끓기 시작하면 중 약불로 줄인후 반으로 줄어들도록 끓여주세요.


2.  밀가루, 설탕 4Tbs, 소금, 올리브유, 후추, 소주, 참기름을 넣고 섞어주세요.
  

3.  위생봉지에 넣고 냉장고에서 1시간동안 휴지시켜주세요.


4. 소주를 약간 뿌린후 휴지된 반죽을 밀대로 밀어 3단 접기를 3번 반복해주세요.


5.  2.5cm(가로) × 4cm (세로)) ×  2.5cm (높이)가  되도록 잘라주세요.


6. 포크를 이용하여 구멍을 내줍니다.

 


7.  냉장고에서 1시간동안 휴지시켜주세요.


8. 올리브유를 바르고 140° 에서  40분간  160°에서 20분간 구워주세요.  


9. 조청 1 1/2컵, 물 100g, 생강 16g, 통계피 약간을 넣고 끓기 시작하면 약불에서 10분간 끓여주세요. 


10. 구워진 약과를 즙청에 넣고 6시간동안 담가둡니다. 


11. 약과를 거름망에 건져 3~4시간동안 여분의 즙청을 빼주세요.
  

 TIP  밀대로 밀때 힘주어 밀지 않아요 ^^

 

  [English Recipe]


The most burdensome thing about Yakgwa is probably the process of popping. Most frying dishes do, but especially Yakgwa, is more troublesome to boil for a long time at low temperatures. Today, we're going to bake the Yakgwa instead of frying them. It's fresh and crispy, so it's as good as fried.

 

 Ingredient

 

2 Cup of flour (200g), 2g of salt, 4Tbs of sugar, 7Tbs of Olive Oil, a little bit of pepper, 4Tbs of soju, 2Tbs of sesame oil


Sugar syrup : 100g of Sugar, 140g of water, 1Tbs of Starch syrup


1 and Half cup of grain syrup, 100g of water, 16g of ginger, Cinamon stick

 

 

  Recipe


1. Add 100g of sugar, 140g of water and 1 Tbs of starch syrup and reduce to medium low heat and simmer until reduced in half.   

 


2. Add flour, 4 Tbs of sugar, salt, olive oil, pepper, soju and sesame oil and mix.

 


3. Put in a sanitary bag and pause in refrigerator for 1 hour.


4. Sprinkle with a little soju and slide the dough into a rolling pin, and repeat the 3rd fold 3 times.


5. Cut into 2.5cm (by a width) × 4cm (by length) × 2.5cm (height).


6. Use a fork to make a hole.


7. Let stand 1 hour in refrigerator.


8. Apply olive oil and bake at 140° for 40 minutes at 160° for 20 minutes.


9. Add 1 1/2 cup of Starch srup, 100g of water, 16g of ginger, and Cinamon stick. Simmer on low heat for 10 minutes when it starts to boil.

10. Soak the Baked Cookies in the starch syrup for 6 hours.


11. Remove the medicine from the strainer and drain the extra juices for 3 to 4 hours.


 

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