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알찜 [Steamed Fish Eggs ]
감기를 피하는 방법에 여러가지가 있지만 역시 비타민 C가 제일 좋은 것 같아요. 생강도 넣어 새콤달콤 쌉싸래한 맛이 나는 귤청만들기입니다.
재료
귤썬거 350g, 설탕 220g, 설탕 100g, 올리고당 120g, 생강 60g, 베이킹소다 1Tbs
만들기
1. 베이킹소다를 탄 물에 귤과 생강을 5분간 담구어주세요.
2. 귤껍질의 안 좋은 물질들이 없어지도록 깨끗이 씻어주세요.
3. 생강의 껍질을 벗겨주세요.
4. 귤과 생강의 물기를 말려주세요.
5. 귤과 생강을 0.3 ~ 0.4mm의 두께로 썰어줍니다.
6. 귤, 생강, 설탕 220g, 올리고당을 넣고 섞어주세요.
7. 열탕하여 건조시킨 유리병에 담아주세요.
8. 설탕 100g을 귤 위에 덮어줍니다.
9. 뚜껑을 닫고 2 ~ 3일 실온에서 숙성시킨 후 냉장보관해주세요.
[English Recipe]
There are many ways to avoid colds, but I think vitamin C is the best. It is made of tangerine with ginger and sour and sweet taste.
Ingredient
350g of sliced mandarin, 220g of sugar, 100g of sugar, 120g of oligosaccharide, 60g of ginger, 1Tbs of Baking soda
Recipe
1. Soak tangerines and ginger in baking soda water for 5 minutes.
2. Wash the tangerine peel thoroughly to remove any bad substances.
3. Peel the ginger.
4. Drain tangerines and ginger.
5. Cut tangerines and ginger into 0.3 to 0.4 mm thick pieces.
6. Add tangerines, ginger, 220 grams of sugar, and oligosaccharide and mix.
7. Place in a hot, dry glass jar.
8. Cover with 100g of sugar over tangerine.
9. Cover and ferment at room temperature for 2 to 3 days and refrigerate.
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