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찹쌀호떡(glutinous rice cake)



호떡믹스없이도 호떡을 만들어 보려고요. 호떡믹스보다 더 맛있는 호떡레시피입니다.

 

 

재료 

 

강력분 2컵, 찹쌀가루 50g, 이스트 4g, 소금 3g, 설탕 1Tbs, 전지분유 4g, 따뜻한 물  170g , 카놀라유 2Tbs,  올리고당 1Tbs,  땅콩 10g,  흑설탕 6Tbs, 계피가루 약간, 식용유

 


만들기 


1. 밀가루, 찹쌀가루, 이스트를 넣고 섞어주세요.



2. 설탕, 소금, 전지분유, 카놀라유, 올리고당, 물을 넣고 섞어주세요.



3. 랩을 씌운뒤 구멍을 내고 따뜻한 곳에서 40~ 50분간 발효시켜주세요.



4. 땅콩을 기름기 없는 팬에 살짝 덕어 수분을 제거해주세요.



5. 잘게 다져줍니다.


6. 흑설탕, 계피가루, 땅콩다진것을 넣고 섞어주세요.

 


7. 손에 식용유를 묻힌 후  발효된 반죽을 떼어 설탕을 넣고 감싸줍니다.


8. 팬에 기름을 넉넉히 두르고 반죽을 올린 뒤 뒷면이 살짝 익으면 뒤집개로 눌러줍니다.


9. 약불에서 앞 뒤 노릇하게 지져줍니다.

 

 

 

  [English Recipe]

 

 Winter in Korea is the season of street food. Hotteok is one of the most loved snacks. It's so sweet that foreigners like it all the time.

 

 

 Ingredient


2 Cup of strong flour, 50g of glutinous rice flour, 4g of yeast, 3g of salt, 1Tbs of sugar, 4g of whole milk powder, 170g of warm water, 2Tbs of Canola oil, 1Tbs of oligosaccharide, 10g of peanut, 6Tbs of Brown sugar, a little bit of Cinamon powder, Cooking oil

 

 

  Recipe

 


1. Add flour, glutinous rice flour, and yeast and mix.



2. Add sugar, salt, starch, canola, oligosaccharide, and water and mix.



3. Cover with plastic wrap, make a hole, and ferment in a warm place for 40 to 50 minutes.

 


4. Drain peanuts in a lightly greasy pan.

 


5. Chop it finely.


6. Add brown sugar, cinnamon powder, and chopped peanuts and mix.


7. Grease your hands with cooking oil, then peel off the fermented dough and wrap it in sugar.


8. Grease the pan with plenty of oil, place the dough, and press it with a turner when the back is slightly cooked.


9. Cook back or until golden brown. singing in.

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