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찹쌀도넛츠[Glutinous rice Donuts]

 

 

갓튀긴 꽈배기와 찹쌀도넛츠의 매력은 정말 거부할수가 없는 맛이죠. 예전에는 시장에서 곧잘 사먹었는데, 요즘은 갓 튀긴 것은 구하기가 힘드네요. 그래서 저희도 한번 만들어보았습니다. 튀기는 절차가 복잡하고 힘들긴 하지만, 만드는게 어렵지는 않은 찹쌀도넛츠에요.

 

 

 

재료 

 

건식찹쌀가루 250g, 강력분 50g, 베이킹파우더 2g, 계피가루 약간,  소금 3g, 설탕 30g, 뜨거운물 110g, 팥앙금 360g,

설탕과 계피가루

 


만들기 



1. 찹쌀가루, 강력분, 베이킹파우더, 계피가루,  소금, 설탕을 넣고 섞어줍니다.

 
2. 끓는 물을 넣고 반죽해주세요.
※뜨거운 물의 경우 찹쌀가루의 상태에 따라 차이가 있을 수 있으니, 반죽의 상태를 확인해가며 물 양을 조절해주세요.
 
3. 위생봉지에 반죽을 넣고 30분가량 숙성시켜줍니다.

 
4. 팥앙금을  30g씩 분할해주세요.

 


5. 반죽을 45g씩 떼어 꼭꼭 주무른 후 앙금을 포앙해주세요.

 


6. 도넛이 바닥에 달라붙지 않도록  깊은 냄비에 기름을 넉넉히 붓고 두세개씩  저어가며 튀겨주세요. 


7. 160°의 온도에서 튀겨줍니다.


8. 약간의 계피가루를 넣은 설탕에  튀긴 도넛을 둥굴려 설탕을  묻혀주세요. 

 

 

 

  [English Recipe]

 

The appeal of freshly fried jjambbong and glutinous rice doughnuts is absolutely irresistible. I used to buy a lot at the market, but it's hard to get freshly fried ones these days. So we made it. Frying process is complicated and difficult, but it's not hard to make.

 

 

 Ingredient


250g of Dried glutinous rice flour, 50g of strong flour, 2g of Baking powder, a little bit of cinamon powder, 3g of salt, 30g of sugar, 110g of hot water, 360g of Red bean Powder

 

Sugar and Cinamon Powder

 

  Recipe


1. Add glutinous rice powder, strong powder, baking powder, cinnamon powder, salt, and sugar and mix.


2. Add boiling water and knead.
※ Hot water can vary depending on the condition of glutinous rice flour, so check the condition of the dough and adjust the amount of water.

3. Put the dough in a sanitary bag and let it ripen for about 30 minutes.


4. Divide the red bean by 30g.


5. Cut the dough into 45g pieces and knead thoroughly and spread the sediment.


6. Pour enough oil into a deep skillet to prevent doughnuts from sticking to the bottom and stir in 2 or 3 pieces.


7. Fry at 160°C.


8. Combine cinnamon powder and sugar, add fried doughnuts and coat.

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