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석류청[candied pomegranate]
국내산 석류의 제철이 9월에서 12월이라고 하네요. 오늘은 석류를 사용하여 석류청을 만들어 보았어요. 올 겨울은 석류차를 마시며 보내볼 생각입니다 ^^
재료
석류알 1.5Kg, 설탕 1.4Kg, 올리고당 500g, 설탕 300g, 레몬 4개(470g), 꽃소금 1/4 tsp, 식초 약간
만들기
1. 식초를 푼 물에 레몬과 석류를 5분간 담근 후 깨끗하게 씻어주세요.
2. 물기를 말려주세요.
3. 레몬을 2mm정도의 두께로 썰어주세요.
4. 석류의 상단을 잘라줍니다.
5. 석류 알맹이가 들어 있는 방마다 가로막고 있는 막을 따라 껍질쪽으로 칼집을 내주세요.
6. 가운데 부분에 칼집을 내면 쉽게 벌어집니다.
7. 수저로 석류 껍질을 두두리면 알맹이가 떨어집니다.
8. 석류알맹이, 레몬, 소금, 올리고당, 설탕 1.5Kg을 넣고 섞어주세요.
9. 열탕하여 소독하여 건조시킨 유리용기에 넣어줍니다.
10. 설탕 300g을 위에 고르게 덮어주세요.
11. 한지로 입구를 덮고 두껑을 덮어줍니다.
[English Recipe]
The domestic pomegranate season is from September to December. Today, we used pomegranates to make pomegranates. I am going to spend this winter drinking pomegranate tea ^^
Ingredient
1.5kg of pomegranate grain, 1.4kg of sugar, 500g of oligosaccharide, 300g of sugar, 4 lemons(470g), Quater of kosher salt, a little bit of vinegar
Recipe
1. Soak the lemon and pomegranate in the vinegar-free water for 5 minutes and wash clean.
2. Drain the water.
3. Cut the lemon into about 2mm thick slices.
4. Cut the top of the pomegranate.
5. Cut the pomegranate into the shell along the film in every room.
6. If you cut the middle part, it's easy to open.
7. If you put a spoon on the pomegranate shell, the grain will fall off.
8. Add pomegranate grain, lemon, salt, oligarch, and 1.5Kg of sugar and mix.
9. Put it in a hot, sterilized glass container.
10. Cover 300g of sugar evenly over top.
11. Cover the entrance with Korean paper and cover the cap.
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