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간장 고추 장아찌(Chilli Pepper Jangajji with Soy sauce)

 

 

오늘은 밭에서 따온 고추로 고추장아찌를 만들어 보았습니다. 간장을 넣고 밑반찬으로 곁들여 먹으면 좋은 요리에요. 영상을 편집하고 있으려니 국수와 함께 먹고싶어지네요~

 

 

재료 

 

고추 1Kg,  진간장 4컵, 물 2 1/2컵,매실청 1 1/2컵, 식초 7Tbs, 설탕 1 1/2컵, 다시마

 


만들기 



1. 식초를 탄 물에 고추를 10분간 담구어줍니다.

 


2. 흐르는 물에 씻은 후 체에 받쳐 물기를 말려주세요.


3. 1cm정도 길이를 남기고 꼭지를 잘라주세요.


4. 바늘이나 이쑤시개를 이용하여 고추꼭지 쪽에 구멍을 내주세요.


5. 진간장 ,물, 설탕, 다시마를 넣고 끓여주세요.


6. 끓기 시작하면 불을 끄고 식혀줍니다. 


7. 10분간 식힌 후 다시마를 건져주세요.


8. 고추를 담은 용기에 10분간 식힌 간장물을 부어줍니다.
  

9. 열기가 식으면 고추가 뜨지 않게 용기등으로 눌러주세요.


10. 3일 뒤 간장물을 따라 3분간 끓여줍니다.


11. 식힌 간장물에  매실청과  식초를 넣어주세요.
  

12. 고추 위에 붓고 용기로 눌러주세요.


13.  2주 실온에 보관 후 냉장보관해줍니다.


 

 

  [English Recipe]

 

 

Today, I made Chilli Pepper Jangajji with Soy sauce from the field. It's a good dish to add soy sauce and side dishes. Since I'm editing the video, I want to eat it with noodles~

 

 

 Ingredient


1Kg of Green Pepper, 4 Cup of Dark Soy sauce, 2 and Half cup of water, 1 and Half cup of plum syrup, 7Tbs of Vinegar, 1 and half cup of sugar, kelp

 

 

  Recipe

 

1. Soak the peppers in the vinegar mixture for 10 minutes.


2. Rinse under running water and sieve the water dry.


3. Leave it about 1cm long and cut off the top.


4. Use a needle or toothpick to make a hole in the top of the pepper paste.


5. Add the soy sauce, water, sugar, and kelp and boil.


6. When it starts to boil, turn off the heat and let it cool.


7. Allow to cool for 10 minutes and take out the kelp.


8. Pour cooled soy sauce into a container of chili peppers for 10 minutes.


9. When the heat cools, press the back of the container to prevent the pepper from rising.


10. After 3 days, boil along with soy sauce for 3 minutes.


11. Place plum syrup and vinegar in cooled soy sauce.


12. Pour over red pepper and press with a container.


13. Store at room temperature for 2 weeks and refrigerate.

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