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김치 얼큰 수제비(Spicy Kimchi Sujebi
날씨가 쌀쌀해지면서 따끈한 국물이 자주 생각하는 요즘입니다. 김치를 넣어 얼큰한 국물이 쌀쌀한 몸을 따뜻하게 데워줄거에요~
재료
중력분 2컵, 치자 물 반 컵, 소금 1/3Tbs, 들기름 1Tbs,
물 3/4컵, 치자 1개
물 7컵, 멸치 8마리, 채썬김치 1컵 반, 손질된 홍합 300g, 느타리버섯 70g, 파 반개, 청,홍고추 각 1개,
김칫국물 반컵, 다시마, 마늘 3쪽, 맛간장 1Tbs, 꽃소금, 후추, 고추가루 1Tbs
만들기
1. 치자를 으깨어 물에 담가 치자물을 우려내주세요.
2. 밀가루에 소금, 치자물, 들기름을 넣고 3분정도 반죽을 해 줍니다.
3. 위생봉지에 넣고 냉장고에서 1시간정도 숙성시켜주세요.
4. 멸치의 내장을 빼고 전자레인지에서 30초간 수분을 날려 비린내를 제거해주세요.
5. 멸치와 편썬마늘을 다시팩에 넣어줍니다.
6. 김치의 속을 제거한 후 적당한 크기로 채를 썰어주세요.
7. 냄비에 물, 다시마,멸치팩을 넣고 끓기시작하면 중 약불로 줄여서 끓여주세요.
8. 반죽을 꺼내어 떼기좋게 분할하여 적당히 펴줍니다.
9. 10분간 끓인 후 다시마를 건져주세요.
10. 불을 중불로 올리고 김치국물, 김치썬것, 느타리버섯, 손질된 홍합을 넣어주세요.
11. 끓기 시작하면 반죽을 적당한 두께로 떼어 넣어줍니다.
12. 멸치팩을 꺼내주세요.
13. 홍고추, 청고추, 대파를 넣고 한소끔 끓여주세요.
14. 후추와 소금으로 기호에 맞게 간을 해주세요.
[English Recipe]
These days, hot soup is often thought of as the weather gets colder. The cold soup will warm your cold body with kimchi.
Ingredient
2Cup of medium flour, Half cup of gardenia water, 1/3Tbs, of salt, 1Tbs of Perilla oil
3/4 cup of water, 1 gardenia seeds
7 Cups of water, 8 anchovies, 1 and Half cup of Chopped Kimchi, 300g of trimmed mussels, 70g of oyster mushrooms, half of spring onion, Red and Green Pepper,
Half cup of Kimchi soup, Kelp, 3 Garlics, 1Tbs of soy sauce for soup, Kosher salt, pepper, 1Tbs of Red pepper powder
Recipe
1. Mash the gardenia seeds and soak in water until it is colored.
2. Add salt, gardenia water, and oil to flour and knead for about 3 minutes.
3. Place in a sanitary bag and let ripen in refrigerator for about an hour.
4. Remove the entrails of anchovies and remove the soap by boiling the water for 30 seconds.
5. Put anchovies and sliced garlic into the pack.
6. Remove the stuffing from the kimchi and chop the chives into appropriate sizes.
7. Put water, kelp, and anchovy packs in a pot and boil them down to medium low heat.
8. Divide the dough into small pieces and spread it out moderately.
9. Bring the kelp to a boil for 10 minutes.
10. Place the heat over medium heat and add kimchi soup, kimchi cuttle mushroom, and trimmed mussels.
11. When it starts to boil, separate the dough into appropriate thicknesses.
12. Please take out the anchovy pack.
13. Add red pepper, green pepper, and green onion and bring to a boil.
14. Season with pepper and salt to suit your taste.
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