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방울토마토 설탕절임 [Cherry Tomato Tsukemono]
오늘은 이자카야나 일식집에서 종종 맛볼 수 있는 방울토마토 설탕절임을 만들어 보았습니다. 흔히 방울토마토 츠케모노라고도 불리는 이 요리는 상큼한 방울토마토를 설탕시럽에 절여 만드는 음식입니다. 시럽의 차가운 단 맛이 입안을 감돌면서도 방울토마토의 상큼함이 개운하게 입안을 마무리해준답니다. 단순한 설탕절임 외에도 응용하여 방울토마토 에이드를 만드는 방법도 소개해드릴게요.
재료
방울토마토 750g, 화이트와인 300ml, 데미소다 200ml, 설탕 200g, 레몬 1개, 딜 약간, 베이킹소다 약간, 사이다 약간
만들기
1. 찬물에 병을 넣고 열탕하여 소독한 후 건조시켜주세요.
2. 레몬을 베이킹소다로 깨끗하게 씻어주세요.
3. 방울토마토의 꼭지를 떼고 깨끗하게 씻어주세요.
4. 레몬을 슬라이스로 썰어주세요.
5. 방울토마토의 윗부분에 열십자로 칼집을 내주세요.
6. 끓는 물에 토마토를 넣고 1분 20초간 데친 후 찬물에 식혀주세요.
7. 방울토마토의 껍질을 벗겨주세요.
8. 화이트와인, 데미소다, 딜, 레몬 꼬다리 부분, 설탕을 넣고 끓여주세요.
9. 끓기 시작하면 약불로 줄이고 2분간 끓인 후 식혀주세요.
10. 소독한 병에 레몬 슬라이스, 딜, 방울토마토를 차곡차곡 넣어주세요.
11. 끓여서 식힌 청을 부어주세요.
12. 냉장보관하여 상큼한 방울토마토 설탕절임을 즐기세요.
**방울토마토 에이드**
1. 방울토마토 설탕절임에서 절인 토마토를 꺼내주세요.
2. 잔에 절인 토마토와 시럽을 조금 넣어주세요.
3. 사이다를 부어주세요.
4. 얼음을 추가하여 시원하게 즐기세요.
[English Recipe]
Today, I’ve prepared Cherry Tomato Tsukemono, a dish you can often find at izakayas or Japanese restaurants. This dish, also known as sugar-pickled cherry tomatoes, features tangy cherry tomatoes marinated in a sweet syrup. The cold, sweet flavor of the syrup lingers in your mouth, while the refreshing tanginess of the cherry tomatoes leaves a clean finish. Besides the simple sugar pickling, I'll also introduce a way to make Cherry Tomato Ade.
.
Ingredient
750g cherry tomatoes, 300ml white wine, 200ml Demisoda (or a similar soda), 200g sugar, 1 lemon, A bit of dill, A pinch of baking soda, A bit of soda (like Sprite or 7-Up)
Making
1. Sterilize the jar by boiling it in cold water and then drying it thoroughly.
2. Clean the lemon thoroughly using baking soda.
3. Remove the stems from the cherry tomatoes and wash them clean.
4. Slice the lemon into thin rounds.
5. Make a cross-cut on the top of each cherry tomato.
6. Blanch the tomatoes in boiling water for 1 minute and 20 seconds, then cool them in cold water
7. Peel the skins off the tomatoes.
8. In a pot, combine white wine, Demisoda, dill, lemon ends, and sugar, and bring to a boil.
9. Once it starts boiling, reduce to low heat and simmer for 2 minutes, then let it cool.
10. Place the lemon slices, dill, and cherry tomatoes neatly into the sterilized jar.
11. Pour the cooled mixture over the tomatoes in the jar.
12. Store in the refrigerator and enjoy your refreshing cherry tomato pickles.
**Cherry Tomato Ade**
1. Take the marinated cherry tomatoes from the jar.
2. Add some marinated tomatoes and syrup to a glass.
3. Pour soda (like Sprite or 7-Up) into the glass.
4. Add ice cubes and enjoy a refreshing Cherry Tomato Ade.
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