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시원한 황태 미역 수제비(Dried pollack seaweed sujebi)
장마철이 다가오고 있는데, 이런 날에는 유독 밀가루를 사용한 요리들이 더 생각나는 것 같아요. 그 중에도 미역과 황태등을 사용해서 끓이는 황태 미역 수제비는 바다의 시원함과 건강등을 충전할 수 있는 좋은 음식이에요.
재료
밀가루 2컵, 물 3/4컵, 콩가루 1Tbs, 미역 14g, 황태 30g, 물 1.5L, 소금 1/3Tbs, 들기름 1Tbs, 참치액젓 2Tbs, 맛간장 1Tbs, 소금 3/4Tbs, 편마늘 3개, 파 반개, 청양고추 1개, 참기름 1Tbs, 물 약간
만들기
1. 밀가루, 소금1/3Tbs, 들기름 1Tbs, 콩가루를 넣고 섞어주세요.
2. 물 3/4컵을 넣고 뭉쳐주세요.
3. 위생봉지에 넣고 1시간 이상 냉장보관해주세요.
4. 미역을 30분간 불린 후 씻어주세요.
5. 미역을 적당한 크기로 썰어주세요.
6. 맛간장을 넣고 버무려주세요.
7. 황태는 적당한 크기로 자른 후 약간의 물을 뿌려주세요.
8. 편마늘, 참기름을 넣고 볶아주세요
9. 황태, 미역, 들기름을 넣고 볶아주세요,
9. 물1.5L, 참치액젓, 소금3/4을 넣고 끓여주세요.
10. 끓는 물에 반죽을 적당한 두께로 떼어 넣고 끓기 시작하면 건져주세요.
11. 미역국에 수제비를 넣고 끓여주세요.
12. 홍고추와 파를 넣고 한소끔 끓여주세요.
[English Recipe]
As the monsoon season approaches, I find myself craving dishes made with flour more than usual. Among these, the Yellowtail Seaweed Hand-Torn Noodle Soup, made with seaweed and yellowtail, stands out. It's a great dish that offers a refreshing taste of the sea and a healthful boost, perfect for these rainy days.
Ingredient
2 cups of flour, 3/4 cups of water, 1 Tbs of bean powder, 14g of seaweed, 30g of dried pollack, 1.5L of water, 1/3Tbs of salt, 2Tbs of perilla oil, 2Tbs of tuna sauce, 1Tbs of salt, 3/4Tbs of sliced garlic, 1 half of green onion, 1 Cheongyang Pepper, 1Tbs of sesame oil, a little water
Making
1. Add flour, 1/3 Tbs of salt, 1 Tbs of perilla oil, and soy flour and mix.
2. Add 3/4 cups of water and clump together.
3. Put it in a sanitary bag and refrigerate it for more than an hour.
4. Soak seaweed for 30 minutes and wash it.
5. Cut the seaweed into appropriate sizes.
6. Add seasoned soy sauce and mix.
7. Cut the dried pollack into appropriate sizes and sprinkle some water.
8. Stir-fry sliced garlic and sesame oil
9. Add dried pollack, seaweed, and perilla oil and stir-fry them.
10. Add 1.5L water, tuna fish sauce, and 3/4 salt and bring to a boil.
10. Remove half of the dough from boiling water and remove it when it starts to boil.
11. Put sujebi in seaweed soup and boil it.
12. Add red pepper and green onion and bring to a boil.
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