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타르트타탕(Tart Tatin)

 

뒤집어진 사과파이 타르트 타탕입니다. 타르트타탕은 실수로 개발된 음식이지만, 비주얼이나 맛이나 실수라기엔 성공에 가까운 음시인것 같아요. 개인적으로 너무 좋아하는 음식이라 만들면서도 좋았습니다.

 

재료   

 

사과 3&1/2개, 설탕 110g, 계피가루 2g, 레몬즙 2Tbs, 소금약간, 버터 40g, 필로 페이스트리 12장(지름 18cm), 녹인버터

 

만들기



1. 사과를 6등분하여 깍아주세요.


2. 마른팬에 설탕, 계피가루를 넣고 녹여주세요.


3. 약불에서 서서히 녹여주세요.


4. 설탕이 녹으면 버터를 넣고 섞어주세요.


5. 사과를 넣고 중불에서 졸여주세요.


6. 반쯤 졸여지면 소금과 레몬즙을 넣고 졸여주세요.


7. 갈색이 고르게 나도록 뒤적여 가면서 졸여주세요.


8. 불을 조절해 가면서 30분간 졸여주세요. 


9. 지름 18cm 팬에 유산지를 깔아주세요.


10. 사과를 팬닝해주세요.


11. 팬의 지름 18cm로 시트지를 잘라주세요.


12. 한장 덮고 녹인버터 바르기를 반복해 주세요. 


13. 180˚에서 13분  170˚에서 15분간 구워주세요.

 

 

[English Recipe]


It's an upside-down apple pie tart tartan. Tarte Tatin is a food that was developed by mistake, but I think it's a food that's close to success for visual, taste, or mistake. Personally, it was good while making it because it was my favorite food.


Ingredient


3&1/2 of Apples, 110g of Sugar, 2g of Cinnamon Powder, 2Tbs of Lemon juice, a little salt, 40g of butter, 12 sheets of filo pastry, Melted butter

Recipe


1. Cut the apple into six equal parts.


2. Melt sugar and cinnamon powder in a dry pan.


3. Melt slowly over low heat.


4. When sugar melts, add butter and mix.


5. Add apples and simmer over medium heat.


6. When it's half boiled down, add salt and lemon juice and boil down.


7. Stir to make brown evenly and boil down.


8. Adjust the heat and simmer for 30 minutes. 


9. Place parchment paper on a 18cm diameter pan.


10. Panning the apple.


11. Cut the sheet paper into 18cm in diameter of the pan.


12. Cover one sheet and repeat applying melted butter. 


13. Bake at 180° for 13 minutes and at 170° for 15 minutes.

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