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소꼬리수육 (boiled beef-tailed)
탱글탱글한 식감이 살아있는 소꼬리 수육입니다. 담백하면서도 부추무침으로 새콤한 맛이 매력적이라 궁합이 잘 어울리는 것 같아요. 마지막에 국수를 넣어 삶아먹기까지 하면 완벽! 올해 설에는 색다르게 소꼬리 수육을 만들어 드셔보는 것은 어떨까요?
재료
소꼬리 800g, 물 4컵, 양파 1개, 월계수잎 3장, 맛술 2Tbs, 통마늘 8개, 통후추, 대파 1개, 진간장 2Tbs, 물 2Tbs, 설탕 1&1/2Tbs, 식초 1Tbs, 고춧가루 2Tbs, 다진마늘 1&1/2Tbs, 매실청 2Tbs, 설탕 1Tbs, 멸치액젓 1Tbs, 부추 한줌, 참기름, 깨소금, 소면
만들기
1. 소꼬리를 물에 담가 핏물을 빼주세요.
2. 한시간마다 맑은 물이 나오도록 물을 갈아주세요.
3. 끓은 물에 3분간 데쳐주세요.
4. 소꼬리를 흐르는 물에 헹구어주세요.
5. 압력 내솥에 소꼬리, 물 4컵, 양파, 맛술 2Tbs, 월계수잎, 후추, 마늘, 대파를 넣어주세요.
6. 60분간 만능찜으로 조리해주세요.
7. 진간장 2Tbs, 물 2Tbs, 설탕 1/2Tbs, 식초 1Tbs를 섞어 소스를 만들어 주세요.
8. 고춧가루 2Tbs, 다진마늘 1&1/2Tbs, 매실청 2Tbs, 설탕 1Tbs, 멸치액젓 1Tbs을 섞어 양념장을 만들어 주세요.
9. 적당한 길이로 부추를 썰어주세요.
10. 부추에 양념장과 참기름, 깨소금을 넣고 버무려주세요.
11. 접시에 간장소스를 깔고 소꼬리와 양념된 부추를 얹어주세요.
12. 소면을 곁들여 드셔도 좋습니다.
[English Recipe]
It's beef-tailed suyuk with a chewy texture. The savory taste of seasoned chives is attractive, so I think it goes well with it. If you add noodles at the end and boil it, it's perfect! Why don't you make and eat ox tail boiled pork in a different way this year?
Ingredient
800g cow tail, 4 cups of water, 1 onion, 3 bay leaves, 2Tbs of cooking wine, 8 whole garlic, pepper, 1 green onion, 2Tbs of thick soy sauce, 2Tbs of water, 1&1/2Tbs of sugar, 1Tbs of vinegar, 2Tbs of red pepper powder, 1&1/2Tbs of minced garlic, 2Tbs of plum syrup, 1Tbs of Sugar, 2Tbs of anchovy sauce, 1Tbs of chives,
Sesame oil, Sesame salt, Noodles
Recipe
1. Soak cow tail in water to drain blood.
2. Change the water to make clear water every hour.
3. Blanch in boiling water for 3 minutes.
4. Rinse the cow tail under running water.
5. Put cow tail, 4 cups water, onion, cooking wine 2Tbs, bay leaf, pepper, garlic and green onion in a pressure cooker.
6. Cook for 60 minutes in a multi-purpose stew.
7. Mix 2Tbs of thick soy sauce, 2Tbs of water, 1&1/2Tbs of sugar, and 1Tbs of vinegar to make sauce.
8. Mix 2Tbs of red pepper powder,1& 1/2Tbs of minced garlic, 2Tbs of plum extract, 1Tbs of sugar, and 1Tbs of anchovy sauce to make the sauce.
9. Cut chives into moderate lengths.
10. Mix chives with sauce, sesame oil and sesame salt.
11. Place soy sauce on a plate and top with cow tail and seasoned chives.
12. You can eat it with Noodles.
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