티스토리 뷰

마제소바(Maze Soba) 

 

집에서 해먹기 힘든 음식일거라 생각했는데, 의외로 몇가지 재료만 구비되면 쉽게 만들 수 있는 마제소바입니다. 저희는 어분을 구하기가 힘들어 가쓰오부시를 곱게 가루로 만들어서 만들었어요! 

재료   

 

다진돼지고기 250g, 우동, 진간장 3/4Tbs, 부추,  김가루,  설탕  3/4Tbs, 두반장 1Tbs, 굴소스 1Tbs,  다진마늘 1Tbs, 대파 반개, 식용유, 가쓰오브시 가루, 쯔유 3/4Tbs, 계란노른자, 생강가루 약간, 맛술 1Tbs, 

 

 만들기

1. 팬에 식용유와 다진마늘, 대파를 넣고 볶아주세요.


2. 중불에서 볶아주세요.


3. 진간장, 다진돼지고기, 맛술, 생강가루,  굴소스, 두반장, 설탕을  넣고 볶아주세요.


4. 간이 잘 배이도록 중불에서 볶아주세요.


5. 끓는 물에 2분간 우동을 삶아 체에 건져주세요.

 
6 .그릇에 쯔유 약간을 넣고 우동을 담아주세요.  


7. 잘게썬 부추, 돼지고기, 가스오브시가루, 김가루를 얹어주세요.


8. 다진마늘과 계란 노른자를 얹어주세요.

 

 

[English Recipe]

 

I thought it would be hard to make at home, but surprisingly, Maje Soba can be easily made with only a few ingredients. It's hard to get fish buns, so we made katsuobushi with fine powder!

Material


minced pork 250g, udon, dark soy sauce 3/4Tbs, leek, seaweed powder, sugar 3/4Tbs, doubanjiang 1Tbs, oyster sauce 1Tbs, minced garlic 1Tbs, 
Half of Green onion, cooking oil, 
Katsuobushi Powder, tsuyu 3/4Tbs, egg yolk, a little bit of ginger powder, 1Tbs of cooking wine , 

 

 Recipe



1. Stir-fry cooking oil, minced garlic, and green onions in a pan.


2. Stir-fry over medium heat.


3. Add dark soy sauce, minced pork, cooking wine, ginger powder, oyster sauce, tofu paste, and sugar and stir-fry.


4. Stir-fry over medium heat to soak the seasoning well.


5. Boil udon in boiling water for 2 minutes and sieve it.


6.Put a little bit of tsuyu in a bowl and put udon.  


7. Add chopped chives, pork, gas of sour powder, and seaweed powder.
 

8. Add minced garlic and egg yolk.

공지사항
최근에 올라온 글
최근에 달린 댓글
Total
Today
Yesterday
«   2024/12   »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
글 보관함