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치즈김치전(Cheese Kimchi Jeon)
한국의 전을 피자에 종종 비유하곤 하는데요, 오늘은 정말 피자에 뒤지지 않는 김치전을 가져와보았습니다. 기존의 김치전에 치즈를 얹어 더 맛있게 드실 수 있어요.
재료
다진김치 3/4컵, 물 3/4컵, 밀가루 3/4컵, 베이컨 2장, 모짜렐라치즈 60g, 생모짜렐라치즈 80g, 다진쪽파 약간, 식용유, 소금약간, 후추
만들기
1. 생모짜렐라치즈를 0.4~0.5cm로 썰어주세요.
2. 베이컨을 적당한 크기로 잘라주세요.
3. 김치를 적당한 크기로 썰어주세요.
4. 물, 밀가루, 다진김치, 소금, 후추를 넣고 섞어주세요.
5.팬에 식용유를 두르고 달구어주세요.
6. 반죽을 붓고 중불에서 부쳐주세요.
7. 윗면이 익기 전에 모짜렐라치즈와 생모짜렐라치즈, 베이컨을 얹어주세요.
8. 밑면이 바삭하게 부쳐지면 뒤집어주세요.
9. 치즈가 녹을 정도로만 익혀주세요.
10. 윗면에 다진쪽파를 얹어주세요.
[English Recipe]
Korean Jeons are often compared to pizza, and today I brought kimchi-jeon that are second only to pizza. You can enjoy the existing kimchi-jeon with cheese on it.
Ingredient
3/4 cup of Chopped kimchi, 3/4 cup of water, 3/4 cup of flour, 2 slices of bacon, 60g of mozzarella cheese, 80g of raw mozzarella cheese, chopped chives, cooking oil.
Recipe
1. Cut raw mozzarella cheese into 0.4 to 0.5 cm pieces.
2. Cut bacon into appropriate sizes.
3. Cut the kimchi into appropriate sizes.
4. Add water, flour, and minced kimchi and mix.
5. Heat the pan with cooking oil.
6. Pour the dough and fry it over medium heat.
7. Place mozzarella cheese, raw mozzarella cheese, and bacon before the top is cooked.
8. When the bottom is crispy, turn it upside down.
9. Cook only until the cheese melts.
10. Place chopped chives on the top.
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