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돼지고기 김치찜(Steamed Pork with Kimchi)
김치와 돼지고기의 조합은 언제나 실패하지 않죠. 신김치와 돼지고기의 콜라보로 더 깊은 맛을 만들어내는 돼지고기 김치찜입니다.
재료
돼지고기 전지 400g, 김치 1/4쪽, 쌀뜨물 1컵 반, 김치국물 1컵, 멸치가루 1/2Tbs, 고춧가루 2Tbs, 양파 1개, 다시마, 새우젓 1/2Tbs, 다진마늘 2Tbs, 파, 설탕 1/2Tbs, 생강즙 1Tbs,
만들기
1. 돼지고기를 두툼하고 먹기 좋은 크기로 썰어주세요.
2. 먼저 돼지고기, 다진마늘,고춧가루, 생강즙, 새우젓을 넣고 버무려주세요.
3. 새우젓은 손으로 비벼 으깨어서 넣어주세요.
4. 김치와 양파를 적당한 크기로 잘라주세요.
5. 양파를 깔고 멸치가루와 다시마를 넣어주세요.
6. 김치와 돼지고기를 올려주세요.
7. 설탕을 넣어주세요.
8. 김치국물과 쌀뜨물을 부어주세요.
9. 뚜껑을 닫고 끓기 시작하면 쎈불에서 7분을 끓여주세요.
10. 중약불로 줄이고 17분간 끓여주세요.
11. 국물이 부족하면 쌀뜨물을 더 넣어 주시면되요~
12. 파를 넣고 1분간 끓여주세요.
[English Recipe]
The combination of kimchi and pork never fails. It's steamed pork kimchi that creates a deeper taste through a combination of sour kimchi and pork.
Ingredient
400g of pork, 1/4g of kimchi, 1 1/2 cup of used water from washing rice, 1 cup of kimchi soup, 1/2Tbs of anchovy powder, 2Tbs of red pepper powder, 1 onion, kelp, 1/2Tbs of salted shrimp, 2Tbs of minced garlic, green onion, 1/2Tbs of sugar, 1Tbs of ginger juice,
Recipe
1. Cut the pork into thick and easy-to-eat sizes.
2. First, mix the pork, minced garlic, red pepper powder, ginger juice, and salted shrimp.
3. Mix the salted shrimp with your hands and mash it in.
4. Cut kimchi and onions into appropriate sizes.
5. Spread onions and add anchovy powder and kelp.
6. Please put kimchi and pork on top.
7. Add sugar, please.
8. Pour the kimchi soup and used water from washing rice.
9. Cover and simmer over high heat for 7 minutes.
10. Reduce heat to medium and simmer for 17 minutes.
11. If you don't have enough soup, add more rice water.
12. Add green onions and boil for 1 minute.
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