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커스타드 프렌치 토스트(French Toast)
바닐라 아이스크림은 의외로 베이킹에 손쉽게 사용할 수 있는 재료에요! 저는 엑설런트를 이용해서 커스타드 크림을 만들었답니다.
재료
브리오슈, 복숭아 1개, 엑설런트 3개, 레몬즙 1/2Tbs, 계란노른자 1개, 계란 2개, 우유 1/4컵, 설탕 2Tbs, 소금 약간, 설탕 1/2Tbs, 버터, 메이플시럽, 설탕 약간
만들기
1. 복숭아를 8등분하여 껍질을 벗기세요.
2. 설탕 2Tbs, 복숭아, 소금 약간을 넣고 약불에서 졸이세요.
3. 엑설런트를 약불에서 녹이세요.
4. 계란노른자를 아이스크림에 넣고 섞으세요.
5. 1분간 약불에서 졸이세요.
6. 소금 약간, 레몬즙을 넣어주세요.
7. 계란, 우유, 설탕 1/2Tbs, 소금 약간을 넣고 섞으세요.
8. 브리오슈에 계란물을 입혀주세요.
9. 버터를 두른 팬에서 앞뒤로 노릇하게 구워주세요.
10. 중약불에서 구워주세요.
11. 토스트 윗면에 설탕 약간을 뿌려주세요.
12. 프렌치토스트 위에 크림과 복숭아 절임을 얹고 메이플 시럽을 뿌려주세요.
[English Recipe]
Vanilla ice cream is surprisingly an ingredient that can be easily used in baking! I made custard cream using Excellent (brand of ice cream).
Ingredient
Brioche, 1 Peach, 3 scoops of Excellence ice cream, 1/2Tbs Lemon juice, 1 Egg yolk, 2 Eggs, 1/4 cup Milk, 2Tbs Sugar, a pinch of Salt, 1/2Tbs Sugar, Butter, Maple syrup, a little Sugar
Making
1. Cut the peach into 8 pieces and peel it.
2. Add 2 tablespoons of sugar, the peach, and a pinch of salt, and simmer on low heat.
3. Melt the Excellence ice cream over low heat.
4. Mix the egg yolk into the ice cream.
5. Simmer for about a minute on low heat.
6. Add a pinch of salt and lemon juice.
7. Mix the egg, milk, 1/2 tablespoon of sugar, and a pinch of salt.
8. Dip the brioche into the egg mixture.
9. Fry it until it is golden brown on both sides in a pan with butter.
10. Cook over medium-low heat.
11. Sprinkle a little sugar on the top surface of the toast.
12. Top the French toast with cream and peach compote, and drizzle with maple syrup.