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배추 감자전 (Chinese cabbage potato Jeon)
쫄깃한 감자전에 배추의 아삭한 맛을 더한 배추감자전입니다. 감자전을 해서 드실때 배추를 넣어 드시면 더 맛있는 것 같아요.
재료
감자 4개, 배추 100g, 부침가루 2Tbs, 참치액젓 1&1/2Tbs, 소금 약간, 홍청양고추 1개, 청양고추 1개, 식용유
만들기
1. 감자를 강판에 갈아주세요.
2. 체에 받쳐주세요.
3. 체에 받친 감자 물을 30분간 침전시켜주세요.
4. 배추를 잘게 썰어 참치액젓에 30분간 절여주세요.
5. 물을 따라 버려주세요.
6. 감자전분과 감자간것, 배추, 부침가루, 소금약간을 넣고 섞어주세요.
7. 팬에 식용유를 두르고 적당양을 떠서 중불에서 전을 부쳐주세요.
8. 청양고추를 얹어주세요.
9. 앞뒤가 노릇하게 부쳐주세요.
[English Recipe]
It's a chewy potato Jeon and a cabbage potato Jeon that adds the crunchy taste of cabbage. I think it's more delicious if you add cabbage when you make potato Jeon.
Material
4 potatoes, 100g of Chinese cabbage, 2Tbs pan frying powder, a little bit of salt, 1&1/2Tbs tuna fish sauce, 1 red Cheongyang pepper, 1 Green Cheongyang pepper, cooking oil
Recipe
1. Preheat the waffle iron.
2. Spread butter.
3. Place croissant on top and bake for 4 minutes.
4. Place on a plate and sprinkle with powdered sugar.
5. Place ice cream on top.
6. Add maple syrup.
7. Add almond slices.