티스토리 뷰
고구마 저장법(sweet potato storage method)
식재료는 사는것도 문제지만, 보관하는 방법도 어렵죠. 오래 싱싱하게 먹을 수 있는 방법이 있다면, 그 방법이 제일 좋은 것 같습니다. 고구마도 오래 싱싱하게 맛있게 먹는 방법이 있습니다. 박스와 신문지를 이용하여 간단하게, 고구마 오래 보관하는 법을 알려드리겠습니다.
재료
고구마, 신문지, 박스
만들기
1. 고구마는 오전에 캐서 한나절 햇볕에서 말려주세요.
2. 흙등을 털어 낸 뒤 신문지에 고구마를 2~3개씩 서로 닿지 않게 감싸주세요.
3. 박스의 사면에 여러군데를 구멍을 내줍니다.
4. 박스 밑 부분에 신문지를 깔고 신문지에 싼 고구마를 차곡차곡 넣어주세요.
5. 위면에 여러겹 신문지를 덮어줍니다.
6. 바닥에 냉기나 온기가 전해지지 않게 바닥에 각목등을 깔고 박스를 올려놓습니다.
7. 11° ~13° 에서 보관하는 것이 가장 좋습니다.
[English Recipe]
It's a problem to buy food ingredients, but it's hard to keep them. If there's a way to eat fresh food for a long time, I think that's the best way. There is a way to eat sweet potatoes fresh and delicious for a long time. I'll tell you how to store sweet potatoes for a long time, simply using boxes and newspapers.
Ingredient
sweet potato, News paper, Box
Recipe
1. Drain sweet potatoes in the morning and dry in the sun for half a day.
2. Shake off the dirt lamp and cover the sweet potatoes in newspapers, 2 to 3 pieces to keep them from touching each other.
3. Make several holes in the sides of the box.
4. Place a newspaper in the bottom of the box and add the wrapped sweet potato to the newspaper.
5. Cover the top side with multiple layers of newspaper.
6. Place the boxes on the floor with wood so that there is no cold or warm air on the floor.
7. It is best to store at 11° to 13°.